Emma Barremyr

Gravid vecka 23

Hej vänner ♥

Igår gick vi in i vecka 23 och nu är det är dags för en liten uppdatering om hur senaste gravidveckan varit igen!

Bebis är nu 27 cm och väger nästan ett halvt kilo. Det är fortfarande rätt svårt att greppa att det ligger en liten minimänniska i min mage som bara växer och växer, men det blir ändå mer och mer verkligt för varje vecka som går. Nu ska hon växa ungefär det dubbla på längden, men öka desto mer i vikt innan hon kommer ut i april.

Det känns också skönt att ha passerat 22 fulla veckor! Skulle något hänt innan vecka 23 hade det räknats som sent missfall, men nu efter vecka 22 kommer det vara tidigt förlossning om hon mot all förmodan skulle komma ut tidigare. Det är självklart något vi verkligen inte hoppas sker, men att hon nu skulle ha chans att överleva om hon kom ut är skönt att veta (även om det såklart aldrig finns några garantier). Våra grannar födde sin bebis i vecka 23, hon överlevde och är idag en frisk 8 månaders bebis. Ganska häftigt ändå!

Efter en ganska tuff start på förra veckan med mycket magproblem, sömnbrist och foglossning blev slutet på veckan och helgen lite bättre. Magen lugnade ner sig och efter en lugn helg känner jag mig både utvilad och piggare än på länge. Foglossningen hänger i och det värker fruktansvärt mycket i både svanskota, ländrygg och höfter. Dessutom har det börjat stråla ner mellan benen vilket är mindre skönt, men det känns som bagateller jämfört med magproblemen. Jag är glad så länge jag mår bra i magen kan jag säga!

Min mage har vuxit jättemycket (!!!) senaste veckan och nu känner jag mig verkligen gravid på riktigt. Jag blir lika förvånad varje gång jag ser mig själv i spegeln med magen i vädret och har dessutom fått en himla massa kommentarer från folk i gymmet som sett att jag är gravid. Kanske har de bara trott att jag blivit lite rund om magen tidigare? Hehe, nej men nu syns det alltså att jag är gravid och jag tycker det är så mysigt att kika ner på den där runda magen och känna rörelserna som blir starkare för varje dag som går.

gravid-vecka-23

Magen vecka 23 (22+0)

När jag var i Torsby förra helgen kikade jag och mamma i kistan där hon sparat gamla bebiskläder – både från när jag och mina systrar var bebisar, men även från när hon och pappa var små. Jag fann massa gulligt som jag plockade med mig hem, och tänker att det är sånt vår lilla tjej kommer få ha på sig i sommar.

Jag bara måste visa er på några av de gulliga plaggen! Den blåa dressen på bilden nedan är från när min pappa var liten, och den andra tror jag min yngsta syster hade ♥

img_8225 img_8226

Den här söta klänningen och hemstickade bodyn på bilden ovan är från när min mamma var liten. Trots att det är gamla kläder är kvalitén på dem jättefin och det känns så kul att få sätta på vår dotter kläder som mina föräldrar hade som små.

De pyttesmå söta strumporna på bilden köpte mamma till ”sina barnbarn” för länge sen! Hon har längtat efter barnbarn i många år och köpt på sig lite saker som kommer fram nu när man kommer på besök. Haha!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats