Emma Barremyr

Pepparkakssmoothie

img_8239

Glad lucia mina fina läsare ♥

Hoppas att ni haft en riktigt fin dag hittills!

Min lucia började med en tidig morgon med PT-kunder i gymmet. Nu är jag hemma några timmar för lite välbehövlig vila innan jag ska tillbaka till gymmet senare i eftermiddag och köra ett race till!

Jag har krupit upp under en filt i soffan med en ljuvligpepparkakssmoothie som jag smuttar på till mellanmål samtidigt som jag kikar på SVT:s luciatåg. Jag brukar alltid äta frukost till luciatåget på tv:n, men hann inte riktigt med det idag eftersom jag började jobba så tidigt, så jag tar igen det nu istället. En mysig stund såhär mitt på dagen som lyser upp i det här gråa, mörka, trista vädret. Var är snön liksom?

Och hörrni, pepparkakssmoothie alltså, dra mig baklänges så gott! Ett perfekt luciafika som mättade min gravida mage ordentligt! Den ska ni göra om ni vill ha en underbar smoothie med julsmaker till frukost, mellis eller fika framöver. När inte vädret ger julkänslor får man fylla sig själv med julkänslor på annat sätt helt enkelt – och den här smoothien är ett sätt att göra det på 🙂

img_8247 img_8248

Recept pepparkakssmoothie

Ingredienser (1 stort glas):

1/2 dl havregryn

2 dl mandelmjölk*

1 dl soygurt*

4 färska urkärnade dadlar

1 banan

1 msk mandelsmör

1-2 tsk pepparkakskrydda (beroende på hur mycket smak du vill ha)

1 krm vaniljpulver

1 nypa salt

1 pepparkaka (klicka här för att komma till recept på glutenfria pepparkakor)

Låt havregrynen stå och svälla en stund i mandelmjölk och mixa sedan ihop alla ingredienser till en fluffig smoothie. Häll upp i ett glas, krossa pepparkakan och toppa smoothien med pepparkakssmulorna och några dustar kanel.

* Mandelmjölk och soyghurt kan bytas ut till vanlig mjölk och yoghurt.

img_8233img_8252img_8256

 

Nu ska jag fortsätta att kika på lucian, klappa mig på magen och göra ingenting ett par timmar innan det är dags för jobb i gymmet igen!

Ha en fortsatt fin dag vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenn - forever abroad

    Satt precis och åt ett par pepparkakor till mitt te här på eftermiddagen… Och alltså vilken grym idé med pepparkakssmoothie. Jag har dessutom någon sort pepparkaks-kvarg hemma, så den ska jag använda och bjuda min kille på när han kommer hem ikväll! Tack!

  2. Nettan70

    Åh, det lät gott! Blir bra till kvällens soffmys efter en dag på jobbet. Luciakram till dig och magen <3 Sköt om dig !!

stats