Emma Barremyr

Matsedel vecka 50

Hej vänner ♥

Jag känner mig rätt oinspirerad i matlagningen för tillfället med tanke på hur min mage mår. Vi hjälps åt så gott det går jag och Pelle, för mat måste jag ju ändå äta, oavsett hur hopplöst det än känns!

Jag försöker undvika alltför mycket fibrer och fokuserar istället på att äta vitt ris, vitt bröd och kolhydrater som är mer lättsmälta för magen. Jag undviker också mjölkprodukter i så lång utsträckning som det går och äter istället växtbaserade alternativ till grädde, mjölk, yoghurt och liknande (det är bara att byta ut i recepten nedan).

Frukt som jag är så sugen på hela tiden försöker jag också undvika då det retar magen något oerhört, och till mellanmål blir det ofta skinkrullar med ost, äggröra eller riskaka med makrill typ. Fisk, kött och kyckling har funkat ganska bra, och det mättar också bra, så det är jag glad över att det funkar!

Matsedel vecka 50:

Måndag: köttbullar och mos

Tisdagkycklingköttbullar med kokoskokt ris

Onsdag: fisksoppa med lax och räkor

Torsdag: durrapannkakor

Fredag: pizza med ägg

Lördag: pitabröd med okryddad älgfärs

Söndagkokt fisk med ris och spenatstuvning

img_0348-980x653img_7191-980x653img_3231-980x653 img_6901-980x653img_6638-980x653 img_4439-980x653img_0800

 

Nu hoppas vi på en glad mage den här veckan!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Nu blir jag osäker på hur det funkar med havre för din del, men vill ändå tipsa om Oatly’s matlagninsprodukter – helt fantastiska och fullvärdiga ersättare till vanliga mjölkprodukter. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så använder vi aldrig vanliga mjölkprodukter hemma (ost undantaget) utan väljer istället olika växtbaserade alternativ. Oatly’s produkter utöver en bra bas i kylskåpet!

    1. Emma

      Tack för att du delar med dig! Havre i liten mängd går bra och oatlys produkter brukar funka för magen 🙂 Älskar havreprodukter, tycker de ger så god smak också 🙂

stats