Emma Barremyr

Mjölkfri risgrynsgröt

img_8209

God morgon solstrålar ♥

Har ni haft en fin helg?

Min helg har varit lugn och skön. Vi åkte upp till Sunne över dagen på lördag för dop och sedan middag hos mina svärföräldrar, och igår hade vi en hemmadag med lite pyssel, vila, veckohandling, promenad och sen en lång myskväll.

Magen har till min stora glädje mått lite bättre under helgen. Jag har försökt att äta väldigt ”snäll” mat och har plockat bort mycket fibrer, nästan alla mjölkprodukter och annat som jag känner retar upp tarmen. Tråkigt, men skönt att det funkar! Tack igen för alla tips ni kom med ♥

Till middag igår kokade jag ihop en mjölkfri risgrynsgröt på mandelmjölk som blev så god! Vi åt gröten med min ljuvliga dadelkräm och kanel (det är en underbart god kombination som ni inte får missa i jul) + äggmacka och te framför julfilmen ”The Santa Clause”.

Älskar såna myskvällar!

img_8208 img_8216

Att koka risgrynsgröten på mandelmjölk blev faktiskt godare än att koka den på vanlig mjölk. Har ni testat? Om inte rekommenderar jag er att göra det nästa gång ni äter gröt, det är en god variation som är lite snällare mot magen!

Recept på mjölkfri risgrynsgröt

Ingredienser (4 portioner):

4 dl vatten
2 dl grötris
1 tsk salt
2 msk kokosolja
2 kanelstänger
7-8 dl mandelmjölk

Koka upp vatten, grötris, kokosolja och salt och låt puttra på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt sedan mandelmjölk och kanelstränger, rör om och koka upp. Sänk sedan värmen på plattan och låt sjuda på svag värme i 30-40 minuters tills du får en lagom tjock gröt.

Servera gröten med dadelkräm, kanel och mandelmjölk!

>> Recept på dadelkrämen finns här!

img_8211 img_8218

Nu har jag mumsat gröt till frukost också! Risgrynsgröt är verkligen perfekt att göra många portioner av och sedan förvara i kylen. Då finns frukosten alltid redo! Jag brukar värma på en portion i en kastrull med lite extra mjölk så blir den som nykokt varje morgon 🙂

 

Och hörrni – en sista påminnelse – GLÖM INTE att testa dadelkrämen på gröten nästa gång!

Hihi, ha en fin måndag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Jag använder mig endast av växtmjölk hemma och har kokat min risgrynsgröt på mandelmjölk de senaste åren 😉 Även kokosmjölk är ett hett tips!
    Ett annat finfint tips för risgrynsgröt som jag fortfarande är löjligt glad över att ha kommit på är att koka den i RISKOKARE! Nu vet jag inte om ni har en sådan. Jag var själv väldigt skeptisk till den och tyckte att det var en onödig kökspryl. Men när sambon ändå tog med sig den in i hushållet var det lika bra att använda den. Så otroligt smidigt! Just till gröten är den helt perfekt då det inte kokar över eller bränner. Gröten blir dessutom sådär krämig och god som risgrynsgröt ska vara!

    1. Emma

      Åh, kokosmjölk måste bli helt fantastiskt gott! Det får jag testa nästa gång 🙂 Spännande med en riskokare, låter ju onekligen som det blir väldigt gott och krämigt av det 🙂

stats