Emma Barremyr

Namn till bebisen?

Vi funderar mycket på det här med namn nu alltså, och gud vad svårt det känns den här gången! Förra gången var det mycket enklare. Både jag och Pelle var överens om både tjej- och pojknamn tidigt. Redan efter rutinultraljudet när vi fick veta att vi väntade en tjej blev det att vi började kalla henne Elsa i magen. Jag har ju ända sen jag gick i åttan vetat att jag velat ha en Elsa och lyckligtvis gillade Pelle det namnförslaget han med!

Så Elsa hette alltså Elsa redan innan hon kom ut. Hade det varit en kille hade det varit samma sak. Vi hade Elton som pojknamn förra graviditeten och hade kvar det även den här gången. Så hade det varit en lillebror i magen hade han fått heta Elton. Jag tycker det är så otroligt fint! Och vi har fler pojknamn på lager, men inga tjejnamn, så nu när vi vet att vi väntar en lillasyster känns det här med namn så himla svårt.

Vi har klurat på några namn som vi tycker är fina, men de känns liksom inte sådär självklara som det gjorde med Elsa. Har ni några tips på fina namn? Eller kanske någon bra sida där man kan kika på namn? Jag tar tacksamt emot isåfall för vi behöver hjälp!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elli

  Vi hade också svårt med namn för barn nr 2. Vi bestämde namnet på vår dotter också redan när hon låg i magen. Med barn nr 2 hade vi tillslut två namn men kunde bestämma vilket av dom. Vi väntade tills han kom ut men ska jag vara ärlig var det slumpen som avgjorde för jag tyckte inte han såg ut att heta varken bu eller bä haha. Men nu är det såklart självklart att han är en liten Milton <3

  1. emmabarremyr

   Men åh, Milton är ju jättefint! Men jag kan tänka mig att det här med namn inte alltid är så självklart till en början! tack för att du delar med dig 🙂

 2. Emma

  Hej! Jag hade en fråga ang din bihåleinflammation, tror jag fått samma grej och är också gravid. Fick du antibiotika? Va hos läkaren idag och han va så restriktiv med antibiotika pga graviditeten så jag blev nyfiken på om du lyckades bli av med din inflammation ändå? ?

  1. emmabarremyr

   Hej! Åh vad tråkigt, är verkligen jobbigt med bihåleinflammation. Hoppas du blir bättre fort <3 Jag fick aldrig någon antibiotika eftersom jag inte hade tecken på bakterier, utan läkaren trodde det var virus (symtomen visade det). Det tog några veckor för mig med jag blev bra med hjälp av nasonex, rinexin, att andas in vattenånga och skölja näsan 🙂 Men det satt i över tre veckor! Kram

 3. J

  Vi har börjat kalla bebisen i magen för Klara. Stella hade inget bestämt namn innan och de vi funderade på passade inte så det blev Stella efter att hon kommit. Vi funderade på namn som Ellen och Elisabeth till Stella. Tycker om klassiska namn. Men inget av dem passade.

 4. Karin

  Edit, Ester eller Ebba om ni vill ha ett namn på e. 😉 Annars gillar jag Alice, Ingrid, Märta och Signe.

 5. Jasmine

  Så rolig läsning det här med namn!! Hilma, Juni, Iris, Tilde, Mirelle, Signe, Leia, Anni och Selma är otroligt vackra namn som går bra ihop med Elsa tycker jag ?

  1. emmabarremyr

   Ja visst är det roligt! Tusen tack för att du tar dig tiden att dela med dig, guld värt ju <3 Jättefina namn allihopa, så vi får klura vidare!

 6. Linnéa

  Åh! Jag har haft ett tjejnamn som jag och min sambo ÄLSKAR, var så inställda på att få en tjej! Men nu när vi ska få en kille så har vi fått tänka om.. Men Nora är det iaf! 🙂

 7. Teresia

  Inez (el Ines), Eden, Ida, Ina, Seline, Luna, Tyra, Nadine, Noelle, Milea, Liv, Finns så många fina tjejnamn. Själv har jag tre grabbar ?.

 8. Emelie

  Åh, jag har en namnlista med både flick- och pojknamn som jag regelbundet uppdaterar (trots typ 3 år kvar tills det är dags för barn hehe). Mitt nuvarande favoritnamn för en eventuellt kommande dotter är Vilma. Tycker faktiskt Elsa och Vilma passar ihop, samma ”typ” av namn (lite gammelsvenskt båda två, klassiska namn liksom) och de klingar bra.

  Andra namn jag tycker om (som jag även tycker passar med Elsa): Ebba, Ester, Meja, Alva, Astrid, Alice, Signe, Agnes.

 9. M

  Vår lilla dotter som föddes i februari har fått namnet Melissa. Men vi hade även tex Matilda, Linnéa, Lovisa, Saga och Agnes på listan.

  1. emmabarremyr

   Melissa, så fint <3 Och jättefina namn de andra också! Matilde tycker jag är väldigt fint också, nästan som Matilda 🙂

 10. Sofia

  Ester, eller Majken! <3 Vill minnas att vi kollade in topplistorna på namn från de sista åren för att få inspiration, sen är det ju en annan sak när de väl kommer ut och en "ser" vad de heter 🙂

  1. emmabarremyr

   Åh ja jättegulligt ju <3 Men precis som du säger, det måste kännas rätt när de kommer ut också 🙂

stats