Emma Barremyr

Mobilbilder från helgen

Hej kompisar <3

Hur mår ni efter helgen? Jag mår bra, men har som vanligt haft en morgon med bedrövligt illamåendet, men det börjar ge med sig nu. Det brukar ju släppa runt nio, tio-tiden och sen mår jag för det mesta väldigt bra resten av dagen, så jag ska inte klaga. Jag har dessutom precis varit hos barnmorskan och fått akupunktur så förhoppningsvis ger behandlingen effekt så att det går åt rätt håll med morgonillamåendet. Jag vill ju helst slippa det även om några timmars illamående på morgonen är så mycket bättre än mitt mående de senaste månaderna.

Det har varit en härlig helg och våren har äntligen kommit till oss. Hur underbart?! Jag har tagit massa bilder, så idag tänkte jag ta med er på ett inlägg med mobilbilder från helgen! Häng på så kör vi igång!

När illamåendet äntligen lagt sig närmare lunch på fredagen firade jag in helgen med en kokoslatte hemma hos mamma och pappa! Kaffe är det sista jag vill tänka på när jag mår illa på morgonen, men så fort illamåendet släpper blir jag sugen på en kokoslatte. Så tacksam för det, för jag älskar ju att få njuta av en kopp kaffe! Sen smakar det väl inte riktigt lika bra som vanligt, men ändå. DET ÄR GOTT!

Moror gjorde flätor på Elsa vilket ändå var imponerande! Själv har jag inte lyckats eftersom hon aldrig sitter still och har tusen virvlar åt alla håll som gör det svårt att få till de där flätorna, men längden på håret börjar ju iallafall ta fart nu!

Lördagsmorgon i trädgården! Elsa sitter på altan och mumsar banan och Pelle har precis satt igång med att skotta undan jordhögen som legat där på tomten sen vi byggde uterummet förra sommaren. Helgens projekt var att få bort den!

Pelle fick lite extra träning på sina rundor in i skogen med skottkärran. Elsa åkte med glädje med honom!

Medan Elsa och Pelle roade sig med att skotta undan jordhögen och springa intervaller fram och tillbaka in i skogen med skottkärran klippte och rensade jag hallonhäcken. Var så ljuvligt att sitta där i gräset, pyssla och känna solens varma strålar!

Fick hjälp av Elsa att släpa bort hallonriset till Pelle som tog med det till skogen! Hon vill så gärna vara med och hjälpa till, göra allt som vi gör och vara involverad i aktiviteten. Det gör mig så glad! Att vi är ute i trädgården och fixar tillsammans hela familjen är så otroligt mysigt!

Mina älsklingar <3

Hallonhäcken klippt och klar, redo för att bära massa nu frukt i sommar!

Sen kom grannen över för att hjälpa oss att såga ner två träd. De två främre träden som ni ser i bilden skulle ner och sen ska vi preparera marken där för att sätta upp vårt växthus. Tjohooo!

Sen var klockan helt plötsligt 11 och vi insåg att det var dags för lunch. Vi hade tänkt grilla, men eftersom klockan var så mycket och Elsa behövde mat ganska snart så blev det stekt korv med bröd istället för grillat till lunch. Det var gott det också! Och vi invigde dessutom uterummet för den här säsongen! Ljuvligt att kunna sitta där ute igen ju!

Sen packade jag in mig och Elsa i bilen. Det var dags för henne att sova en stund innan hon skulle få hänga med moster Julia under eftermiddagen. Hon skulle absolut läsa Pippi när vi åkte iväg, men somnade nästan med en gång vi rullade iväg. Tröttis <3

Jag la över Elsa i vagnen när vi kom in till stan och gick ett varv i hamnen så hon fick sova sina 40 minuter innan jag lämnade hennes hos Julia. Älskar att gå längs med vattnet inne i stan, det är så vackert!

Och vädret var ju bara såååå ljuvligt den här dagen! Det räckte med en tunn vårjacka och ingen mössa! Heja våren alltså!!!

Efter att ha lämnat Elsa hos Julia åkte jag till Ica maxi och storhandlade för veckan. Egentid när den är som bäst, hehe!

När jag kom hem igen hade Pelle fått bort hela jordhögen och allt ris från träden vi fällde ner. Wow vilken kämpe! Han hade verkligen slitit hela dagen och medan han pysslade klart där ute packade jag upp alla varor och storstädade huset. Städade på den nivån att jag torkade alla luckor i köket, alla dörrar i huset, putsade speglar, dammade, städade toaletterna, duschen, skurade badrumsväggarna, dammsög och torkade alla golv. En riktig grovstädning med andra ord och jag slet en del jag också vill jag lova, men njöööööt av att få använda kroppen och ha energi igen! Som jag längtat efter att få städa och fixa här hemma!

Såhär blev det när vi tagit ner träden. Det syns kanske inte jättetydligt, men träden stod ju framme vid stenkanten och nu när de är borta känns trädgården helt plötsligt mycket större! En härlig känsla! Nu är nästa steg att börja preparera marken där, yeeeey!

Medan jag städade klart här hemma åkte Pelle och hämtade Elsa hos Julia. De hade ätit pannkakor innan i stan och sen gått till Mariebergsskogen för att se på djur och leka i lekparken. Vilken dröm att få spendera eftermiddagen med moster Julia på det sättet <3 Så glad att vi har henne! Hemma igen lagade vi middag och Elsa satt självklart med på köksbänken och hjälpte till med grönsakerna som numera är hennes ”uppgift”.

Jag kunde inte låta bli godishyllan när jag gick förbi den i affären. Blev så sugen så det blev en skål med vanligt hederligt lördagsgodis och en film när kvällen äntligen kom!

På söndagsförmiddagen kom Elsas farmor och farfar förbi och hälsade på, så vi slängde ihop en kanelbullekladdkaka som vi fikade i uterummet. Muuuuums!

Tröttis <3 Efter dagsvilan sitter vi ofta såhär och bara myser länge!

Energin hängde i även på söndagen så jag beslutade mig för att åka till gymmet. HERREGUD VAD SKÖNT DET VAR! Var över fem veckor sen sist. Jag körde igenom hela kroppen väldigt lätt och kände mig sådär löjligt glad efteråt. Endorfiner – vad jag saknat er!

Den här bilden får avsluta den här inlägget. Jag kom hem från gymmet och fick leta efter dessa två som gömt sig under en filt i soffan. Kurragömma alltså, roligaste leken om du frågar Elsa!

 

Det var våran helg i bilder <3 Klicka gärna på hjärtat här nedanför om ni gillar inlägget!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emmabarremyr

   Ja underbar! Mer såna vårhelger tack 😀 Tänker du gravidtights till träning? Isåfall älskar jag mina både från Röhnisch och 2XU 🙂

 1. Ellen

  Sådan härlig helg! Det strålar glädje ? TACK för att du delar med dig till oss ❤❤❤

  Och angående hallonriset finns en chans att det kommer att växa upp lite där ni lämnade riset ?

  1. emmabarremyr

   Tack för att du läser och kommenterar <3 Åh, det får vi hoppas! Vi får hålla utkik där 😀

 2. Charlotte

  Det är så roligt att läsa om dig och din vardag. Tack för allt jobb du lägger ner på bloggen. Kram

stats