Emma Barremyr

Kom på mammaträningsevent med mig och Vårruset Karlstad

Inlägg i samarbete med Vårruset

 

Kvinnors hälsa är något jag verkligen brinner för att jobba med, och just därför är jag är så otroligt glad över att även i år få jobba tillsammans med Vårruset här i Karlstad. Vårruset som sprider rörelseglädje, gemenskap och som har fullt fokus på kvinnohälsa.

Hälsa är ett omfattande begrepp, men en stor del handlar såklart om rörelse. Att röra på sig genom hela livet är viktigt både för att vi ska må bra och vara friska. Jag gillar Vårruset eftersom de uppmuntrar alla tjejer att vara med oavsett om du är vältränad eller otränad, gammal som ugn. Alla kan vara med utefter sina förutsättningar och det viktigaste är att ha roligt! SÅ VIKTIGT!

Jag tänker att det tankesättet speglar hur vi borde se på rörelse genom livet över lag. Att ta hand om sig och röra på sig utefter sina olika förutsättningar genom hela livet (ja för förutsättningarna ändas ju beroende på vart vi befinner oss i livet) skapar välmående och hälsa. Att lägga fokus på röresleglädje och ta rörelsen till den nivå som känns bra just för dig är så viktigt för att det ska bli hållbart i längden!

Jag tänker att Vårruset är en enkel och rolig rörelseform. Jag har aldrig sprungit loppet, men har varit med och gått många gånger tillsammans med mina vänner. Och efteråt har vi fått en mumsig picknickkorg att dela på i solnedgången. Magiskt! Jag är dock inte så intresserad av att delta i lopp i vanliga fall, för det känns som om man springer lopp för prestation och jag vill få bort prestationen i min rörelse och bara njuta av den. Därför gillar jag Vårruset – för det känns som något annat – ett lopp bortom prestation, tider och hastighet. För mig har det istället blivit en mysig upplevelse med rörelse, gemenskap och glädje – så som vi borde se på rörelse!

 

 

En VÄLDIGT rolig nyhet med årets Vårrus är att de väljer att fokusera lite extra på oss mammor. Yippie! Det har därför skapats en helt ny mammastartgrupp, en startgrupp för alla mammor som vill delta med barnvagn. Hur fantastiskt är inte det? Att röra på sig som mamma är ju också viktigt och Vårruset känns som en superrolig grej att göra tillsammans med mammakompisarna och barnvagnarna. Ni hänger väl på?

OCH ALLA MAMMOR I KARLSTAD – SE HIT!

Tillsammans med Vårruset i Karlstad kommer jag hålla ett träningsevent för dig som småbarnsmamma!

Torsdagen den 25 april kl 17.15 – 18.15 ses vi och kör ett anpassat mammaträningspass inför Vårruset. Alla kan vara med, men ett krav är att det ska ha gått minst 8 veckor sedan du födde barn. Vi kommer att hålla till vid Sandgrundsudden inne i Karlstad och eventet är helt gratis – så skynda att anmäl dig – det finns bara ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller!

Anmälan sker till hannah.johansson@ifgota.se.

Hoppas vi ses! Skulle vara så roligt att få träffa er och köra ett roligt träningspass ihop!

 

 

Jag hinner ju inte få min lilla bebis till den 22 maj när Vårruset går av stapeln här i Karlstad, men jag tänker ändå delta med bebisen i magen. Vi blir ett bra team! Det blir kanske en väldigt långsam runda (vad vet jag om min form då, hehe) men så länge jag gör det som känns bra i kroppen är långsam rörelse bättre än ingen rörelse alls.

Promenader är ju det enda jag hållit igång med nu under graviditeten, och förhoppningsvis kan jag fortsätta med det hela vägen fram till förlossningen som när jag gick med Elsa. Vårruset är en väldigt snäll aktivitet mot kroppen som faktiskt passar väldigt bra under graviditeten, om man inte har mycket problem med foglossning vill säga. Men kan man röra på sig obehindrat är en promenad längs med Vårruset en fantastiskt bra investering både för din egen och bebisens hälsa!

 

 

Bilderna är från förra årets Vårrus när jag gick tillsammans med syrran och hennes arbetskompisar! Ni minns väl förra försommaren? Värmen som kom redan i maj? Vårruset hölls en alldeles fantastisk kväll i maj och vi njöt av piknickkorgen i en varm solnedgång efter loppet. Det var magiskt och jag hoppas på en repris även i år!

Så alla Karlstadsmammor – samla ihop era vänner och skriv in 25:e april och 22:a maj i kalendern så hoppas jag vi ses!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats