emmabarremyr

Emma Barremyr

Jag har hållit min livs första föreläsning

Hej kompisar!

Det är måndag och jag sitter inne i stan på Zest och käkar lite lunch. Favoritsalladen med lax och räkor såklart! Under förmiddagen idag har jag varit i Grums och hållit i min livs första föreläsning. Det känns så stort! Nu under mars månad har jag fått äran att delta i ett pilotprojekt på en skola som heter “Hur mår din kompis?” genom att föreläsa om kostens betydelse för vår hälsa och vårt välmående.

Projektet är ett initiativ för att försöka förebygga psykisk ohälsa där fokus ligger på friskfaktorer och det som får oss att må bra. Jag fick bjuda ungdomarna på en rejäl frukost och hade fixat goda mackor, smoothies och kokat ägg som de fick mumsa på medan jag pratade om kost och välmående. Det var väldigt uppskattat av eleverna som lyssnade och åt med intresse, och det känns så roligt att få vara med och påverka. Eleverna ska även få testa yoga och prata om rörelsens betydelse för hälsan och även ha ett inslag av musik och sen är tanken att de ska få bilda små samtalsgrupper och prata om det här med varandra tillsammans med skolsköterskan. Ett sätt att fånga upp om någon mår dåligt, att finnas där och stötta varandra samt fokusera på vad som kan få dem att må bättre.

Är det inte ett helt fantastiskt projekt? Jag tycker att det är SÅ BRA och är så otroligt glad och stolt över det här uppdraget och att jag fixade dagens föreläsning med en go känsla torts huvudvärken från hell (p.g.a. bihåleinflammationen) och gravidillamående.

Nu firar jag som sagt med lunch på Zest inne i stan och ska sitta här och jobba ett par timmar innan jag har en PT-kund på STC och kan åka hem och vila sen. Min sjukskrivning är nere i 25% nu och jag hoppas så att jag orkar jobba lite mer framöver. Huvudvärken har ju fortfarande inte släppt så ska ringa vårdcentralen idag igen, men läkaren sa ju förra veckan att det förmodligen skulle sitta i fortfarande vid den här tiden, men att det skulle ha lättat lite. Nu är jag varken snorig eller täppt längre, men jag har kvar den bedrövliga huvudvärken. Hur länge ska den sitta i då undrar jag? För att inte tala om den här extrema tröttheten? Ser bra mycket piggare ut på bilder än vad jag är kan jag säga.

Hoppas ni har en fin måndag <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Jag tror verkligen att det projektet knappt ha stor betydelse för elevernas hälsa, vilket superbra initiativ! 😁

stats