Emma Barremyr

Tips på saker att göra när orken inte finns där

LÄSARFRÅGA:

Vad brukar du göra när du inte har någon ork? Tittar du på tv, läser en bok eller vad gör du? Vad vill du tipsa om? ?

SVAR:

Jag blir väldigt snabbt uttråkad av att inte ha någon ork. Jag får kryp i kroppen av att ligga still länge och efter månaderna med gravidillamåendet och de senaste veckorna med sjukdom är jag så äckligt trött på soffan. Jag har fått jobba mycket med acceptans och att acceptera att det är såhär livet har sett ut, att jag inte kunnat göra något åt det mer än att lyssna på kroppen och faktiskt vila.

Det är ju lite skillnad på att inte ha någon ork när man har barn och när man inte har barn. När man inte har barn har man bara sig själv att rå om och kan göra precis vad man vill. Med barn i livet funkar det ju inte riktigt så. Nu har Elsa ändå varit på förskolan en hel del, och vi har fått mycket hjälp från både Elsas mormor och farmor under de månaderna när jag inte mått så bra. Det har varit guld värt för då har jag ändå kunnat vila och ta hand om mig själv när jag inte haft någon ork.

 

Men vad har jag gjort när jag vilat så mycket senaste tiden då?

 • Det har blivit mycket tv-tittande. Jag har kollat på både serier, filmer och lite Youtube. Tips på bra serier som jag gillat är Springfloden, Dirigenten, Saknad, Finaste familjen och Unga föräldrar. Några fantastiska filmer som jag sett är Ted – för kärlekens skull, The greatest showman, The mountain between us och Breathe. På Youtube har jag följt Kara och Nate, som reser runt jorden och delar med sig av sina äventyr. Blev grymt inspirerad av deras vandring till Everest basecamp.
 • Jag har lyssnat på ljudböcker. När jag varit som mest trött och mått som sämst har det varit skönt att bädda ner sig i sängen och sätta på en ljudbok och bara lyssna. Inte anstränga sig eller göra ett dugg. Har bland annat lyssnat på alla twilightböcker, Sista brevet från din älskade, En andra chans och Sophies historia av Jojo Moyes.
 • Jag har också tagit många och långa varma bad. Jag brukar alltid hälla i några kapslar av Weledas bathmilk (såååå avslappnande och luktar gott). Min favorit är citrus och den finns att köpa här! (affiliatelänk). Tipstips! I badet försöker jag bara vara. Ibland sätter jag på lite lugn musik, men ibland ligger jag bara i tystnad och njuter av det varma vattnet som omsluter kroppen.
 • Jag har gjort en Fotobok för 2018. Riktigt bra pill när man bara ligger i soffan och vill få tiden att gå!
 • Jag har läst bloggat och kollat Instagram, även om jag försökt att begränsa mig lite. Är lätt hänt att det blir väldigt mycket scrollande annars, och eftersom det är en del av mitt jobb kan det vara skönt att vila lite ifrån när man inte mår bra.
 • Sen har jag såklart jobbat lite. Har inte varit heltidssjukskriven utan jobbat lite hemifrån soffan när jag orkat!

 

Vad gör ni när vi är sjuka och inte har någon ork? Dela gärna med er ♥

 

 

Var verkligen mysigt att få hem den där fotoboken! 2018, vilket år det var och så fint att ha alla underbara bilder samlade så att man lätt kan titta på dem!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Tack så jättemycket för detta inlägget Emma! ? ❤ Det blev precis så bra som jag hoppats och fullt med tips. Tack ännu en gång! ?

 2. Veronica

  Jag mediterade på pilatesboll mkt när jag var höggravid och hade ont i kroppen. Kändes som jag då gjorde nåt vettigt mellan slösurfade och tv-tittande. 🙂

 3. Juhlia

  Hejsan!
  Vad fin och bra idé med fotobok. Hur gör du med dina bilder när du har fixat med ett album? Sparar du dem på datorn/hårddisk ändå fastän du har framkallat?
  Och gör du fotoalbum för varje år?
  Nyfiken då jag själv har en massa foton jag vill få ordning på.

  Hälsningar från
  Juhlia

  1. emmabarremyr

   Ja ellerhur! Kul att kunna kika tillbaka i och jag gör ett för varje år ? Jag sparar alla mina bilder på hårddisk trots att jag framkallar dem, vill ha backup om något skulle hända. Sparar även i ”molnet” för att ha flera backuper. Bilder är ju min stora passion ?

stats