Att börja odla | Emma Barremyr
emmabarremyr

Emma Barremyr

Annons

Att börja odla

Förra veckan fick jag äntligen tummen ur och sådde de första fröna till årets grönsaksodling. Jag var på Plantagen för några veckor sen och införskaffade två drivhus att förolda i nu i vår och köpte även en påse grönsaksjord, små krukor och ett gäng påsar med frön. Förra året odlade vi tomat, gurka och paprika och det är planen att göra även i år. Jag har köpt flera olika sorter av både paprika, gurka och tomat i år (förra året hade vi bara en sort av varje), och tänkte även göra ett försök med aubergine och zucchini, vilket jag inte testat tidigare.

Vi har även beställt hem ett växthus nu och så fort våren är här på riktigt ska vi börja pyssla med det projektet. Jag längtar så mycket! Det är lite förarbete. Vi behöver ta ner ett par träd på tomten, göra markarbete och lite sånt innan vi kan sätta upp växthuset, men det är sånt pyssel jag verkligen ser fram emot! Sen ska vi bygga en trall så vi har en uteplats utanför uterummet också. Det kommer vi också ha en del jobb med nu i vår. Än så länge är det ju bara början av mars, så vi får hålla oss någon månad till innan vi sätter igång.

Ska man förodla så är det bra att börja i tid. Exakt när man ska börja förodla beror lite på vad det är för frön, men det brukar stå på fröpåsarna när det är läge att så dem. Jag hade två olika tomatsorter, en paprika och så auberginen som kunde börja förodlas nu i februari redan. Så förra veckan var det dessa små frön jag satte ner i krukorna och ställde in i drivhuset!

Och wiiiieee! Nu väntar jag med spänning! Längtar så mycket efter att få se de första fröna gro, få vårda dem och se dem växa sig stora och vackra <3

Glömde helt bort att köpa planteringsstickor så det ska jag införskaffa inför nästa omgång jag sätter frön. Så jag har koll på vad allt är, hehe.

Ska ni odla något i år?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats