Emma Barremyr

Gravid vecka 19

 

Äntligen är vecka 19 här! Veckan som vi väntat på såååå himla länge! Vi ska göra RUL (rutinultaljud) den här veckan och få se vår lilla bebis igen. Hen har ju vuxit mycket sen vi var på ultraljudet i vecka 13, så det ska bli så spännande att få se den lilla kroppen och förhoppningsvis även få reda på vilket kön det blir. Är så himla nyfiken! Kommer det bli en liten lillebror eller lillasyster tro? Jag brukar fråga Elsa vad hon tror och hon säger flicka varje gång, men jag har ändå en liten känsla av att det är en lillebror. Jag har börjat säga ”han” undermedvetet så kanske betyder det något? Vi får se! Spännande ska det bli iallafall 🙂

 

Nytt sedan förra veckan: jag kan inte använda mina vanliga byxor längre. Har klämt in mig i dem då och då, men nu har magen blivit så stor att jag inte får igen dem, så nu används enbart de sköna gravidbyxorna som dras upp över magen hela vägen till brösten. ÄLSKART! Skulle helst gå runt i gravidbyxor hela tiden, även om jag inte var gravid, hehe. Så skönt att inte ha en byxkant i magen!

Bästa med veckan som gått: att jag knappt varit illamående alls den här veckan! Var hos läkaren i torsdags och eftersom illamåendet äntligen verkar vara på väg bort trappar vi nu ner min sjukskrivning, och om ett par veckor är planen att jag ska jobba heltid igen. SOM JAG LÄNGTAR och hoppas att jag får fortsätta må bra! Vill jobba!!!

Sämsta med veckan som gått: att jag fortfarande är rejält förkyld och att det inte verkar vilja ge med sig. Jag kände mig lite bättre i onsdags, men sedan dess har jag mått successivt sämre igen. Igår var jag sängliggandes med ont i halsen och nu är jag sådär täppt och snorig att jag knappt kan andas. Får lite panik! Gravidtäppa och förkylning blir liksom dubbelt upp och det är HEMSKT!

Veckans bebis: Nu är bebisen 20 cm lång och väger 170 g (cirka 220 g i slutet av veckan). Mjölktänderna är färdigbildade, men syns inte och anlagen för de permanenta tänderna börja komma. Det är en aktiv liten parvel som sparkar runt där inne och för varje dag som går känner jag rörelserna tydligare och tydligare. Hen sparkar hej vilt och igår fick jag se första sparken från utsidan.

 

 

Veckans mående: gravidmässigt har det faktiskt varit riktigt bra jämfört med tidigare! Har haft några morgnar med illamående, men sen har resten av dagarna varit bra. Kroppen mår än så länge väldigt bra och jag känner inget av foglossning eller andra smärtor. Hoppas det håller i sig! I övrigt har veckans mående varit sådär. Har som sagt varit sjuk hela veckan och inte riktigt haft någon energi alls. Är så less på den här tunga känslan i huvudet, halsontet, nästäppan, snorigheten och ögonvärken som förkylningen fört med sig. Nu när jag äntligen inte är illamående så dras jag med detta sega istället. Blä!

Veckans mage: den har förmodligen växt eftersom jag inte får igen mina vanliga byxor längre. Jag får fortfarande igen mina täckbyxor och hoppas att jag fortsätter att få det några veckor till så att jag kan ha dem när vi åker upp till Idre. Annars får jag köra hårsnoddsknepet där uppe. Är ju någon månad kvar dit och risken är väl att magen växer en del på den månaden. Hehe.

Veckans träning: ingenting! Gick en kortkort promenad i torsdags medan jag väntade på en läkartid på MVC, men borde nog inte ha gjort det eftersom jag genast började känna mig sämre efter det och fick tillbaka halsontet. Känns som om inte orkar någonting just nu.

Veckans tankar: Elsa har helt plötsligt börjat leka bebis. Hon kryper runt, härmar bebisljud och vill bli buren på. Är detta normalt för tvååringar eller har det med att göra att hon ska bli storasyster? Vi pratar ju mycket om bebisen i magen nu och det är klart att det kanske påverkar henne. Vi bemöter henne genom att bekräfta henne som ”bebis” och i hennes lek. Har hört att det är väldigt viktigt att så små barn får fortsätta vara små om de visar att de behöver. Därför behandlar vi henne ofta som en liten bebis, och det är ju faktiskt ganska mysigt!

 

 

Läs tidigare inlägg om graviditeten här!

 

Ni andra som är gravida, hur mår ni och vilken vecka är ni i nu?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Det är så spännande att följa dig på en ”denna resa”. tack för att du delar med dig.

  2. Anna

    Vi gick in i v39 igår. 😀
    Så pirrigt! Har dock haft inställningen hela tiden att det säkert kommer dröja och att hen nog inte kommer förrän i slutet av mars men vi får se. Har haft lite förvärkar och jösses vad pirrigt det är precis när man känner av att nåt händer. <3

    1. emmabarremyr

      Åh jag förstår precis vad du menar med hur pirrigt det känns! Jag kände precis samma med Elsa när det började närma sig 😀 Snart är hen hos er, så mysigt! Stort lycka till <3

  3. Idamari

    V 19 även här.
    En fråga – vad använder du för gravidbyxor? Jag har tights från HM som favoriter men vore fint med lite mer ”uppklädda” byxor som är fina på jobbet och så. Inga gravidjeans jag testat har hittills varit sköna.

    1. emmabarremyr

      Härligt! Snart är vi halvvägs 😀 Jag har köpt mina gravidbyxor på hm, är svarta och blåa ”jeans” och jag tycker att de är sköna 🙂

      1. Idamari

        Ja, så härligt, kul att följa er resa. vi var på rul igår och blev lite framflyttade. Fick också veta att det är två bebisar i magen så det blir lite annat att reda i. Ska kolla på hm hur det ser ut med de jeansen. Tack!

        1. emmabarremyr

          Men wow! TVILLINGAR 😀 Grattis vad roligt! Ja du får kika och prova lite så kanske du hittar något som passar! Kram

  4. Elin

    Jag är i v36 nu! Har två veckor jobb kvar och mår rätt okej. Men är så redo för att inte flänga till jobbet. Idag var vi dock på förlossningen för kontroll då jag blev orolig att vattnet gått men det verkar vara som om jag totalt tappat min förmåga att hålla tätt när jag hostar.. Skönt för vi är inte redo mentalt eller praktiskt! Nu fick vi dock en spark i baken att ta tag i allt.

    Så härligt att du fått må bra denna vecka! Hoppas det vänt nu! Kram

    1. emmabarremyr

      Gud vad härligt att det närmar sig! Förstår att du ser fram emot lite vila hemma innan allt drar igång 🙂 Jaa… det här med att hålla tätt när man hostar och är gravid, hehe. Har jag också känt av den här gången nu när jag varit sjuk! Njut av fixet och ha en fin vecka! kram

  5. Ellen

    Vad jag tycker om dessa inlägg! ? auch vad skönt att gravidsymptomen har varit bättre denna veckan, även trots förkylning, det bådar gott ❤❤❤

stats