Emma Barremyr

Mobilbilder från januari

Hej kompisar!

Jag satt och gick igenom mina mobilbilder och insåg att det var väldigt länge sen jag delade med mig av ett inlägg med mobilbilder till er. Jag vet ju att ni gillar de inläggen eftersom de är tagna direkt från vardagen, så nu tänkte jag att vi kör ett race!

Varsågoda, här är 20 bilder från mobilkameran, direkt från livet, och lite text till varje bild såklart.

IMG_0409

En dag i början på januari satt Elsa på hästryggen för första gången! Stora tjejen som ÄLSKAR hästar. En spännande upplevelse, men hon tycker ändå att det roligaste är att få mata hästarna med morötter, vilket syns på bilden när hon sträcker sig efter morötterna i mormors ficka.

IMG_0579

Hemma på Hammarö hade det inte kommit någon snö i början på januari. Här var vi ute på en liten promenad för att kolla på en tomt som ligger ute på Hemnet ett ögonkast från där vi bor nu. Skulle vara en dröm att få bygga hus där! Vi kikar runt och drömmer oss bort mycket i husplaner just nu, men är ändå ganska övertygade om att vi ska avvakta och bo kvar där vi bor nu för att spara mer pengar i några år till.

IMG_0744

Fruktfat i min smak just nu! Har inte varit speciellt sugen på frukt hittills under graviditeten (sött har mest äcklat och jag har bara velat ha surt och syrligt), men nu börjar fruktsuget komma smygande. Men då ska det vara sura frukter så som apelsin, kiwi, physalis, hallon och mango helst.

IMG_0795

När kusin Alicia var så snäll och lånade ut sin ”Elsaklänning” till Elsa. Wow! Snacka om att Elsa var glad över att få ha den på sig. Det slutade med att jag köpte en likadan till Elsa och nu har de en varsin att springa omkring i när de ses. Gullisar!

IMG_0754

Frukost på sängen har jag blivit bortskämd med varje dag i två månaders tid nu. Önskar väl dock att jag kunde njuta mer av dessa smörgåsar, men tyvärr är aptiten alltid dålig om morgnarna numera. Får tvinga i mig min frukost och längtar så himla mycket tills jag mår bra och kan njuta av mat igen!

IMG_0810

En helgpromenad i stan! Här fyllde jag 30 dagen innan och efter promenaden lämnade vi bort Elsa till min syster och gick på spa jag och Pelle. Helglyx som heter duga när man är två trötta småbarnsföräldrar alltså!

IMG_0821

En bild från när jag öppnade presenter på mitt 30-årskalas. Fick bland annat presentkort på både bio, massage och healing, samt en klocka från Daniel Wellington. Har aldrig ägt något annat än en pulsklocka och hade önskat mig en lite ”finare” klocka, vilket jag också fick.

IMG_0913

Det här var en torsdag när jag hämtade Elsa klockan 14 på förskolan. Det hade äntligen kommit lite snö som lagt sig så vi åkte direkt till lekbarken för lite bus och pulkaåkning.

IMG_0916

Jag hade dessutom gjort varm choklad med vispgrädde till oss båda. Elsa var måttligt skeptisk och ville helst inte smaka, så jag fick dricka båda kopparna till slut. Om hon bara visste vad hon gick miste om, hehe.

Recept? För en person mixade jag ihop 2 dl havremjölk, 2 msk strödadlar, 1-2 tsk kakao och 1 nypa vaniljpulver och värmde upp.

IMG_0939

En ledig fredag med Elsa. Vi hade inga matlådor och jag kände mig inte kapabel till att laga till något i köket så vi åkte in till stan och käkade lunch. För mig blev det en laxsallad medan Elsa fick ett gäng bananpannkakor som Pelle fixat och ställt i kylen. Elsa åt dock mest av min mat, snodde åt sig alla nötter, all lax och apelsinen, så nästa gång får hon en egen sallad. Hehe.

IMG_0973

Morgonsmoothie in the making! Smoothie är det godaste den här ungen vet just nu. Hon kan äta det både till frukost, mellis och middag ibland och det är ju tur att det går att variera innehållet så mycket och slänga i så många bra saker. Vi har alltid avokado och havregryn i för att smoothien ska bli mättande och näringsrik.

IMG_0975

Men kolla! Pelle var så sugen på rawfoodsemlor att han bakade ett gäng. Helt rawfood blev de väl inte eftersom han hade vanlig grädde på, men ändå, jag klagade INTE!!!

IMG_1077

Vi käkade ungspannkaka en dag till middag och hade detta som tillbehör! Färska hallon och blåbär samt en ”glass” gjord på frysta bananer, fryst mango och kokosmjölk. Elsa var alldeles salig över att få ”glass” till middag! Jag också, he.

IMG_0982

På tal om syrliga saker. Citron är det bästa jag vet just nu! Jag var lika besatt av citron och sura saker när jag var gravid med Elsa och jag antar att det är för att det lindrar illamåendet lite. Just nu klyftar jag citron och äter som om det vore apelsin. Gudagott!

IMG_1094

Mitt första verk i köket sedan i november! Blev faktiskt sugen på scones en dag så slängde ihop ett par till lunch. Smetade på rejält med philadelphiaost och litejordgubbsmarmelad och avnjöt dem sedan framför brasan. Så glad för de stunder som maten faktiskt smakar bra nu igen. Det gjorde dessa!

IMG_1099

Vi har haft fera magiska vinterdagar senaste tiden! Jag har inte kunnat njuta av många, men just den här dagen lyckades jag komma ut en sväng och fick uppleva detta. ÄLSKAR de tillfällena <3

IMG_0998

Pelle överraskade mig med den första saker av de tre grejer jag fick av honom i 30-årspresent. Jag skulle fixa iordning mig och sen väntade en överraskning. På bilden var jag SÅ spänd och hade ingen aning om vad som väntade!

IMG_1002

Så helt plötsligt stod mina systrar i dörren och hämtade upp mig för en eftermiddag på stan. Pelle swischade pengar och jag fick både äta lunch och köpa mig nya gravidkläder. Magen börjar ju växa och jag har inte mycket kläder som passar snart. Förra gången fick jag ju låna mycket av en av mammas kompisar och behövde inte köpa så mycket nytt, men de kläderna lämnade jag tillbaka efter förlossningen då. Nu hade jag med mig mina systrar som servade och gav mig ALL uppmärksamhet en hel eftermiddag. Vilken present från Pelle, han är bäst!

IMG_1108

Lilla bus! Ser hon inte alltid lite full i bus ut? Haha. Älskar hennes leende som alltid smittar av sig på mig <3

IMG_1121

En sista bild från en playdate hemma hos en kompis! Är så skönt för oss att komma utanför hemmet numera då vi spenderat så många timmar där senaste månaderna. Att bara hänga hos en kompis medan Elsa får leva av sig är guld värt!

Det var det! Hoppas att ni får en fin start på dagen och en härlig måndag.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Älskar dessa inlägg så mycket! ❤ Elsa ser verkligen busig ut, gulligaste ungen jag vet 😄

  Vad har du för bröd till äggmackorna på bilden? Ser väldigt gott ut! Och vad roligt att även Pelle har gjort semlorna, jag bara måste testa dem nu när jag äntligen har en matberedare hemma!! 😄

 2. Sarah

  Hej!

  Lider så med ditt dåliga mående men skönt att det kommer sluta med en ljuvlig belöning ❤

  Vad är det för ”bärstol” ni har till Elsa? Är ni nöjda?

  Styrke kramar!

  1. ptbyemma

   Tack snälla du <3 Ja det är tur att belöningen är så fin! Vi har en Osprey poco ag som vi är supernöjda med, den är skön både för oss och Elsa =) Kram

stats