Emma Barremyr

Matmuffins med chévre, valnötter och honung

IMG_9288

När jag var hos Sanna förra veckan bjöd hon på magsikt goda matmuffins som hon bakat med den glutenfria brödmixen från Eva Lie (den finns att köpa på Apotea). Efter en mysig fika åkte vi hem och jag hann knappt komma innanför dörren innan jag klickade hem en egen brödmix.

Jag fick den i brevlådan i tisdags, så på onsdag förmiddag hade jag och Elsa muffinsbak här hemma, och sen kom syrran och Elsas kusin hit på muffinsfika. Gött onsdagslyx ändå!

Och chévre, valnötter och honung! Satan i gatan vilken god kombination det är! Och i en muffins, varför har jag aldrig tänkt den tanken tidigare?

Dessa godingar var sååå enkla att göra, mättande och uppskattades av både stora och små. Ni måste prova dem! att baka med färdiga bakmixar är underskattat och något jag ska göra oftare framöver när tiden inte räcker till.

Häng på, såhär såg det ut när muffinsarna blev till hos oss!

IMG_9259

IMG_9265

Fick hjälp att placera ut muffinsformarna på plåten! Bra med en hjälpreda i köket alltså. Gulligaste hjälpredan jag sett faktiskt, såklart.

IMG_9252

Den här mixen är ekologisk och har ett BRA innehåll. Viktigt när man ska baka med färdiga brödmixar tycker jag.

IMG_9275

IMG_9278

Medan jag blandade ihop smeten hamnade Elsa i diskhon, vilket inte är något ovanligt. Hon sitter i princip jämt på köksbänken när jag fixar i köket. Antingen i ”sin hörna” bredvid spisen eller i diskhon och grejar med vatten.

IMG_9279

En värdslig sak, men jag skulle behöva ett större kök, får inte plats här känner jag. Speciellt inte när jag har ett barn som tar upp en del bänkyta också…

IMG_9282

Elsa gillar visst chévre upptäckte jag när hon snodde åt sig ett helt gäng bitar när jag höll på att skära till dem. Lilla tjuven!

IMG_9285

IMG_9290

Tadaaaa! Färdiga! Så hur gjorde jag? Jo, ni ska såklart få recept! Fortsätt scrolla bara!

IMG_9291

Matmuffins med chévre, valnötter och honung

Ingredienser till 22 muffins

1 förpackning brödmix från Ewa Lie
6 dl yoghurt
200 g chévre
2 dl valnötter
2 msk honung

Sätt ugnen på 200 grader. Skär chevre i tärningsstora bitar och hacka valnötterna i mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser väl. Smörj muffinsformar med olja och klicka i smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

Låt dem svalna lite innan servering!

IMG_9293

Perfekta som mellanmål, frukost, till fika, att ha på brunchbuffén, ta med ut på picknick, i skidbacken o.s.v. Finns nog få tillfällen som det inte smakar gott med en muffins!

Det var allt för nu. Hoppas att ni får en fin helg allihopa och tack för att ni är inne här och läser <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats