Emma Barremyr

En bild i timmen från våran onsdag

God morgon fredag!

Jag vill börja det här inlägget med att tacka för alla kommentarer ni skriver. Det värmer så mycket när ni engagerar er och tar er tid att skriva några rader. Mitt jobb blir roligare när ni visar att ni finns! Ville bara säga det. Och har ni inte tid att skriva en kommentar får ni gärna klicka på hjärtat längst ner i inlägget och ”gilla”. Då vet jag att ni läser och gillar det jag skriver!

Hur mår ni idag? Det är torsdag när jag skriver det här inlägget och jag sitter vid skrivbordet och känner mig så pigg. Jag är frisk i magen och har fått en helt ny energinivå den senaste veckan, vilket gör mig så glad och sugen på livet igen! Elsa har sovit hela nätter (med några få undantag) i över en månad, jag har börjat landa i den nya vardagen, och ett lugn har liksom brett ut sig inom mig. Det är så roligt att vara igång och jobba lite mer igen och det känns bra i hjärtat att Elsa verkar trivas på förskolan. Idag fick jag en kram och sen gick hon helt självmant in till en av pedagogerna och sträckte armarna mot henne. Hon blev upplyft och vinkade till mig. Hon har fattat att jag lämnar henne nu och jag blir så glad över att se hennes trygghet där. Åh!

Nu svävade jag iväg, men kände att jag behövde skriva av mig lite. Det här inlägget var ju egentligen tänkt att handla om vår onsdag, i bildform. Jag ställde nämligen klockan på mobilen för att ta en bild i timmen under hela onsdagen. Det blev inte riktigt på klockslaget varje gång eftersom jag inte hade tiden till det, men nästan. Nu kör vi!

IMG_8689

6.05. Elsa väckte oss vid prick 06.00 så Pelle tog med henne upp och jag fick ligga kvar  sängen och göra en kroppsscanning på 20 minuter. Det eller en sittande meditation är mina favoritsätt att starta dagen på.

IMG_9234

6.56. Vi sitter vid bordet och ska precis börja käka frukost. Elsa frågade efter ”smotti” som hos uttalar smoothie, så det fick hon, och jag åt såklart mina mackor. Har bytt ut en äggmacka mot en ostmacka sen ett tag tillbaka. Har både philadelphiaost, jordgubbsmarmelad och sedan prästost på. Och så kaffe till såklart! GOOOOOTT!!

IMG_9158

8.03. Efter att ha diskat undan frukosten, fixat oss för dagen och allt sånt hade klockan precis passerat åtta. Eftersom vi skulle iväg på eftermiddagen började vi med lite middagsförberedelser. Elsa sitter på sin favoritplats på bänken! Hon vill alltid vara med. Jag gjorde i ordning smeten till biffarna, kokade quinoa och fixade en sallad som jag ställde in i kylen. Vid middagsdags var det bara att rulla till biffarna och skjutsa in dem i ugnen. Älskar förberedelser som underlättar!

IMG_9165

9.00. Japp! Då hängde vi i tvättstugan jag och Elsa. Vek tvätt, hängde tvätt och satte igång en ny maskin!

IMG_9168

IMG_9191

10.10. Eftersom Elsa vaknade så tidigt var hon rätt trött på förmiddagen. Dessutom åt hon inget vidare till frukost så rutinerna blev redan lite knasiga från start. Det blev lunch en timme tidigare än vanligt. Elsa fick pannkakor med smör och bär medan jag njöt av en kokoslatte och ett par bitar mjuk pepparkaka med ädelost och marmelad.

IMG_8662

11.00. Elsa har precis somnat!

IMG_8694

12.08. Jag är inte speciellt hungrig, men eftersom vi ska iväg när Elsa vaknar passar jag på att dricka dagens smoothie med Dofilus. Mixar yoghurten med banan, jordgubbar, blåbär och vaniljpulver. Det är både min och Elsas favorit!

IMG_9205

12.50. Elsa har precis vaknat och drar sig lite i vagnen medan jag packar ihop en väska vi ska ha med oss.

IMG_8671

14.00. Vi går en runda på stan och fixar lite saker. Här är vi på HM och köper present till en kompis som precis fött barn. Så himla gulligt porslin som kändes roligare att köpa än kläder! Det får man ju massor av ändå. Dessutom är det andra barnet för henne, så jag tänkte det kunde vara kul med något annat. Visst var det gulligt porslin?

IMG_9214

IMG_8675

15.00. Vi är hemma hos min kompis Sanna och hennes dotter Alicia! Hon bjuder på gofika i form av rawfoodbrownie med grädde, matmuffins med chevré och valnötter, bananchips, te och lite annat småplock. Så himla gott och trevligt!

IMG_9225

16.00. Vi är kvar hos Sanna och Alicia. De leker på golvet och jag och Elsa sitter i soffan och målar.

IMG_8680

17.15. Vi är hemma igen, Pelle tar Elsa och jag ger mig ut på en kvällspromenad!

IMG_8683

17.45. Det är så vackert ute! Luften är så frisk och skön att andas, solnedgången är sådär magiskt vacker och jag bara njuter här och nu.

IMG_9231

18.50. Äntligen middag! Halloumi- och morotsbiffar med quinoasallad som jag förberedde på morgonen. Pelle och Elsa åt när jag var ute och gick, så Elsa fick lite kvällsmat och gjorde mig sällskap när jag kom hem och skulle äta.

IMG_8688

20.00. Elsa sover, jag har duschat, satt på pyjamasen och placerat mig i soffan för att läsa en timme innan kvällsrutiner med spikmatta och meditation väntar.

Gillar ni den här typen av inlägg? Som sagt, klicka gärna på hjärtat här nedan (bredvid ”kommentera”) om ni gillar och uppskattar det som står i inlägget!

Ha en fin fredag!

Puss / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Åh, skulle gärna vilja ta del av din väns recept på matmuffins! Skulle nog göra sig gott bland chark, ostar, frukt och annat gott nästa helg när jag ska iväg på knytmys!

  2. Charlotte

    Instämmer med kommentaren ovan, mer sånt! Du inspirerar och ger mig någon sorts ”lugn” . Din inställning till livet smittar av sig. Kram

stats