emmabarremyr

Emma Barremyr

Lär dig mer om mindfulness

I samarbete med minfulnesscenter

Dsc 4061 980x652 1

Foto: Caroline Dahlén

Vet ni, vet ni, VET NI? Jag kan med glädje meddela att mitt samarbete med mindfulnesscenter fortsätter! Jag är så glad för det! I och med att jag själv utbildar mig till instruktör och eftersom mindfulness har ökat mitt välmående såpass mycket de senaste åren ligger det här ämnet mig varmt om hjärtat. Mindfulness alltså ♥

I utbildningen till instruktör ingår programmet “Här och Nu“. Det är en 8-veckors kurs online där man tränar mindfulness ca 20 minuter om dagen, sex dagar i veckan. Det är alltså ett program som jag själv genomgått och tränat från hela sommaren. Jag har själv upplevt vilka positiva effekter det har och vill så gärna dela det mer er. Är övertygad om att det kan hjälpa fler där ute!

Därför vill vi, jag och mindfulnesscenter ge er rabatt på e-kursen! Tack vare vårt samarbete får ni nu 100:- rabatt på HÄR OCH NU – Sveriges mest använda träningsprogram inom mindfulness! Klicka här för att läsa mer och komma till erbjudandet!

Här och nu-programmet är ett effektivt program som bland annat används inom vården för att behandla depression, oro och ångest vid utmattningssyndrom, behandling av stress, smärta och sömnproblem.

Forskning visar att Här och nu-programmet hjälper dig att:

• Minska din stress
• Öka din förmåga att hantera tidspress
• Få ett ökat lugn och en inre stabilitet
• Hitta sätt att hantera ångest och oro
• Öka din förmåga att fokusera
• Öka uppmärksamheten
• Öka din förmåga att lyssna
• Förbättra din sömn

Varför ger mindfulness så många positiva effekter och fungerar så bra?

Det sker en rad positiva förändringar i hjärnan när vi mediterar. Den högra, främre delen av pannloben reglerar känslor som irritation, ilska, rädsla, nedstämdhet och depression. Den högra pannloben har också del i styrningen av vårt flykt- och kampsvar. Den vänstra motsvarande delen av hjärnan styr över positiva känslor som entusiasm, intresse, nyfikenhet, glädje och lycka.

Efter ett par månaders regelbunden träning i medveten närvaro sker en förskjutning av aktiviteten från den högra till den vänstra sidan, det vill säga från irritation och stress till lugn och glädje. Andra effekter av vänsterförskjutningen av pannlobsaktiviteter är bättre sömn, ökad förmåga att avläsa andra människors känslouttryck och ökad grad av medkänsla med sig själv och andra.

Det område som kontrollerar starka, negativa känslor som raseri och fruktan – de mandelformade kropparna – minskar sin aktivitet så att man blir lugnare och mer balanserad i en stressande miljö.

 

Kanske hakade du på min mindfulnessutmaning i våras och vill fortsätta att upptäcka och utvecklas med något mer inom mindfulness? Då rekommenderar jag dig Här och Nu-programmet. Det har så många fina och positiva effekter och är en fin present att ge till sig själv såhär på höstkanten!

Missa inte erbjudandet som finns här!

Och för er som bor i Karlstad/ Hammarö med omnejd – missa inte min mindfulnesskurs som jag håller här på plats i höst. Vi kör igång den 1:a november (jag har flyttat fram startdatumet) och ni kan läsa mer om kursen via länken nedan!

NYFIKEN PÅ MINDFULNESS?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Armin

  Hej,

  Spännande, ska själv utbilda mig till mindfulness instruktör men undrar vad det är för skillnader på din utbildning och den mindfulnessgruppen.se har?

  Tack på förhand!

 2. Armin

  Hej,

  Spännande, ska själv utbilda mig till mindfulness instruktör men undrar vad det är för skillnader på din utbildning och den mindfulnessgruppen.se har?

  Tack på förhand!

  1. ptbyemma

   Hej! Vad roligt, du har något väldigt spännande framför dig! Jag vet dock inte skillnaden, de är säkert likvärdiga, bara två olika företag =)

stats