Emma Barremyr

Tankar från en onsdag

Det är onsdag och klockan är 10.08. Jag ligger i soffan, är helt slut efter den här morgonen. Elsa vaknade redan 04.30 idag och har inte alls varit på topp. Trött, gnällig och klängig. Min lilla älskling!

Hon har varit hostig och lite snorig ett par dagar nu, men ändå väldigt pigg och glad (förmodligen för att hon sovit hela nätterna från 19-07 och tankat rejält med sömn), så jag tänkte faktiskt att vi skulle kommit iväg till förskolan idag. Men när hon vaknade så tidigt imorse kände jag direkt att det inte skulle bli någon bra dag att börja skola in på.

9,5 timmars sömn är alldeles för lite för henne (hon behöver minst 11 på natten). Och 6 timmar är alldeles för lite för mig. Vi har båda varit väldigt trötta den här morgonen och därför bestämde jag att vi skulle skippa förskolan. Och tur var väl det! Vi skulle ha varit där mellan 9.00-10.30, men vid 9.00 var Elsa så trött att hon bara låg i mina armar och grinade.

Redan 8.30 var jag ute och försökte söva henne i vagnen, men misslyckades. Jag gick runt med henne i selen och försökte få henne att somna på bröstet i soffan. Till slut gick jag upp i sängen och då däckade hon samma stund som jag la ner henne.  Då var klockan 9.21.

Det blir så tokigt de dagar sömnen inte funkar. Det händer inte jätteofta som tur är, men de gånger det händer är det kämpigt. Nu hoppas jag att hon får sova ikapp lite på förmiddagen så eftermiddagen blir bättre! Jag önskar jag kunde lägga mig och sova lite jag också, men jag behöver packa. Jag åker nämligen till Stockholm på utbildning ikväll. Jag kommer inte att vara hemma förrän sent fredag kväll, vilket innebär att Elsa sover när jag kommer och att jag inte kommer att få träffa henne förrän lördag morgon. Jag ser verkligen fram emot utbildningen, men att vara borta ifrån Elsa såhär länge känns inte kul alls.

Fy satan! Jag saknar henne redan innan jag åkt. Hur ska jag klara mig utan henne ända tills på lördag? Jag kommer att bli GALEN av längan och undrar om det någonsin kommer att bli lätt att åka ifrån henne? Älskade gosunge!

Img 7606 5b8f939a6781c

Hur är det med er idag? Vad händer i era liv just nu? Underhåll mig så att jag har något att läsa och skingra mina tankar med på tåget när jag lämnat Pelle och Elsa i eftermiddag <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. E

    Här är jag också trött idag! Vaknade ca. en gång i timmen igår kväll/natt, fram till typ kl. 00, pga att jag vart kissnödig hela tiden. Åt grötmiddag med bär liiiite för sent igår kväll = all vätska i måltiden gjorde mig kissnödig. Så frustrerande att inte kunna äta eller dricka vätska utan att det bara rinner igenom mig och jag blir kissnödig åtminstone 1 gång i timmen. Det är framför allt jobbigt på kvällarna, för om jag får i mig vätska efter kl. 16-17 går jag upp minst 1 gång sen på natten och går på toa. Kissar ju liksom ”mycket/normalt” varje gång, så jag ÄR ju verkligen kissnödig varje gång jag går på toaletten (folk ba ”prova håll dig” man ba jag GÖR ju det så länge jag kan, men blåsan fylls ju till max typ direkt?!… Men värst är ändå de som säger att jag bara inbillar mig att jag är kissnödig, förlåt men jag tror inte jag hade kissat flera deciliter pga inbillning -.-)

    Vaknade iaf när sambon gick upp vid 06 imorse, somnade om och vaknade till slut runt 07:30. Så ja. Trött. Men glad. Ska ta en powernap nu efter träning och lunch och sen plugga lite. Bra dag ändå. KRAM.

    1. Veronica

      Det kommer förmodligen gå jättebra på förskolan för Elsa!! Hon verkar ju social och gilla andra barn. Almon började förra veckan och är nu inskolad och klar. Går toppen! Han gillar det och allt funkar som det ska 🙂 Jag vet också hur det kan va när det inte går så bra och klumpen i magen finns där. När en litar på personalen och ser barnet gillar det är det så mkt lättare <3

      1. ptbyemma

        Ja det tror jag också! Ska bli lite roligt med inskolning för de gånger vi varit där och hälsat på har hon haft så roligt att hon inte velat gå hem. Jag vill bara att hon ska må bra och vara i balans när lämningen sker. Så skönt för er att inskolningen är klar och har gått så bra, heja Almon! Kram

    2. ptbyemma

      Åh vad jobbigt för dig! Inte roligt om sömnen störs för att du är kissnödig och måste tänka så mycket på vad du äter och dricker på kvällen. Själv är jag känslig mot te och vaknar flera gånger på natten om jag dricker te på kvällen. Men det är så gott så ibland kan jag inte låta bli 🙂 Skönt att du kunde ta en powernap på dagen iallafall 😀 Kram och tack för dina tankar!

stats