Emma Barremyr

Nu är vardagen här!

Måndag och september! Nu är hösten här och vardagen har dragit igång hos oss igen. Pelle gick tillbaka till jobbet idag efter 9 lediga veckor tillsammans, medan jag och Elsa skulle ha påbörjat inskolningen på förskolan. Olyckligtvis så blev Elsa sjuk i helgen så vi får avvakta lite med inskolningen. Vi var och hälsade på förskolan igen i torsdags där flera av barnen var sjuka, så detta var ändå väntat. Det kommer nog bli en lång höst med mycket vabb om jag förstått det rätt. Första året på förskolan är tydligen det året som immunförsvaret byggs upp.

Det har varit ett par jobbiga dygn hos oss. Inte nog med att Elsa är sjuk, hon har ju även hållit på att få sina ”stora” tänder långt bak i munnen sedan ett par veckor tillbaka. Det blöder och gör så ont på henne. Att få i henne mat är nästan omöjligt och hon har varit ovanligt gnällig, sovit dåligt osv. Dessutom är hon i en utvecklingsfas som gör att det händer mycket i den lilla kroppen och knoppen. Allt detta i en kombination är såklart jättejobbigt för henne och hon är i stort behov av närhet och mycket trygghet. Lägligt med inskolning för förskolan, ellerhur?

Jag funderar faktiskt på att hålla henne hemma hela veckan och vänta med inskolningen till nästa vecka istället. Då kanske allt blivit lite lugnare för henne. Jag vill att hon ska må bra i grunden innan vi gör den stora separationen som förskolan innebär. Åh, alla dessa mammakänslor alltså! Kan bli lite lätt galen på dem ibland. Men att lämna bort det dyrbaraste man har är minsann inte lätt!

Vi har hängt här hemma i två dagar nu! Blev mycket tv-tittade både igår och på förmiddagen idag så jag tror att vi ska försöka åka ut en sväng och hitta på något sen. Elsa har ingen feber och är lite piggare än igår så lite utomhusluft är nog bara bra! Sitta i vagnen och se på djuren i Mariebergsskogen är nog en bra idé för oss båda!

Img 7557

Blev en liten cykeltur och lite strosande i trädgården på förmiddagen idag också! Mysigt <3

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Jag tror du gör rätt i att skjuta på inskolningen om möjligheten finns. Som du säger är det en stor omställning och då viktigt att må bra. Krya på er?

    1. ptbyemma

      Tack, vi gjorde faktiskt det och det känns helt rätt nu. Då hinner hon friskna till helt och bli piggare igen <3 Kram

stats