Emma Barremyr

Nötbollar med saliva och pasta i pumpasås

Nu kommer sista receptet från veganveckan, nämligen nötbollar med salvia som vi serverade med en pasta i pumpasås. Receptet är direkt taget från Vegomagasinet där jag fann massa inspiration till veganveckan!

Jag älskar att göra vegetariska bollar och dessa var en ny variant med nya smaker! Spännande och så goda. Och så en krämig pastasås till det. Yummiieee!!!

Img 8266

Img 8269

Nötbollar med salvia och pasta med pumpasås

Pasta
4 portioner spagetti
1/2 butternutpumpa, ca 700 g
Olivolja
2 dl kokosmjölk
2 vitlöksklyftor eller 10 blad ramslök om du har IBS
Salt och peppar

Nötbollar
1 burk kikärtor
2 1/2 dl valnötter
1 påse babyspenat á 65 g
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk majsstärkelse
2 msk finhackad salvia eller 2 tsk torkad
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i klyftor, skala den och skrapa ur kärnhuset. Skär klyftorna i mindre bitar och blanda med lite olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa sedan pumpan med kokosmjölk, vitlök/ ramslök, salt och peppar.

Skölj kikärtorna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en hyfsat slät massa. Forma smeten till bollar och stek gykkenbruna i olja. 

Blanda pastan med pumpasåsen och servera med nötbollar och en sallad. 

Img 8270

Nu är planen att jag ska sätta ihop en hel veckomeny med veganska recept där frukost, lunch, middag och mellanmål ingår och sedan dela med er. Jag hoppas att ni ska gilla det och vilja testa på ni också!

Är nyfiken, hur ofta äter ni vegetariskt/ vegansk hemma hos er?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Vad roligt att du ska presentera en veganvecka, ser så mycket fram emot det! 🙂
    Äter kanske till 90% veganskt men äter någon gång då och då lite ost, ägg, mjölkprodukter och fisk. Då blir det animaliska som en liten extra krydda eller bonus som gör det lättare att äta ute eller bli hembjuden till någon.
    Tycker det finns fantastiskt många bra veganalternativ som gjort det enkelt att göra sådana val men ibland tar kreativiteten och inspirationen slut och då blir det extra roligt att få lite tips härifrån! Tack för din fina blogg! <3

    1. ptbyemma

      Tack för dina härliga och sunda tankar! Det animaliska som en liten ”krydda” det ska jag ta med mig 🙂 Kram

  2. Sofie

    Ungefär fyra dagar i veckan blir det vegetariskt för min del, mest för att det är så gott:)

    En annan sak, det vore roligt med ett gästinlägg av din sambo angående en recension av det fjällmarathon han sprang:)

    Tack för en toppenbra blogg, inspirerande och välskriven, det gillar jag:)

    1. ptbyemma

      Ja visst är det gott! Härligt att du får till så många dagar med vegetarisk mat 🙂 Kul med önskemål om en rapport från fjällmaran! Jag ska kolla med honom! Kram och tack för dina varma tanka rom bloggen <3

  3. Ellen

    Åh detta recept bara ropar mitt namn! ?? Äter ungefär inser jag nu 70 % veganskt då jag när jag äter vegetariskt inte äter mjölkprodukter. Så gott!

  4. Malin

    Vegansk äter vi nästan aldrig. Vegetarisk däremot äter vi 1-3 gånger i veckan. Om jag fick bestämma helt själv så skulle vi äta ännu mer vegetariskt men sambon säger ifrån. Jag har liksom tröttnat på kött, tycker inte att det smakar gott längre och kyckling har jag inte kunnat äta sen jag var gravid.

    1. ptbyemma

      Jag har också tröttnat på kött, är så mycket roligare med vegetariskt så jag förstår din känsla! Pelle skulle nog gärna äta mer kött än vad vi gör också, men har får äta det jag serverar, hehe!

stats