Emma Barremyr

Ett lördagsäventyr

Ni vet den där känslan när man varit sjuk och efter ett par dagar vaknar upp och känner sig pigg och kry igen. Den känslan infann sig äntligen idag! Även om jag inte varit sjuk på några dagar har jag legat rätt så mycket minus på energikontiot och försökt äta ikapp lite. Vi käkade en stor godispåse till fredagsmys igår (jag hade sånt sjukt sug efter lakrits att jag måste haft saltbrist eller något?) och det gav mig nog lite ny energi efter den här magsjukan.

Och med ny energi kommer suget efter att hitta på saker. Jag och Pelle ville egentligen åka till Värmskog för att käka räkmackor, men kände att det kanske inte var så rolgit för Elsas del så vi beslutade oss för att packa ihop picknicklunch och gå till lekparken vid Kilenegården istället. En lite kortare tur på runt 4 km fram och tillbaka. Det kändes lagom.

Så medan Elsa sov sin förmiddagslur satte jag igång att steka pannkakor och packade ihop lite förnödenheter i ryggsäcken. När Elsa vaknade bytte vi en blöja och gav oss iväg! Åh, känslan att komma ut på en liten tur i skogen igen, sååå underbart!

Img 8580

Elsa var på sitt bästa humör och blev så glad när hon fick se ryggsäcken! ”Titt dää” (som betyder ”sitta där”) upprepade hon gång på gång tills hon äntligen fick komma i den. Gullungen!

Img 8591

I skogen rådde lugnet och eftersom vi gick en så kort tur behövde vi inte anstränga oss så mycket med Elsa. Hon satt nöjd i ryggsäcken!

Img 8592

Img 8595

Det är en mysig skog att gå i vid Kilenespåren!

Img 8596

Ser nu att Elsa håller upp ena handen på varje bild. Hon fick en kotte som hon höll hårt i och inspekterade noga. Skogen är magisk med allt som finns att upptäcka!

Img 8603

Pankakslunchen! Vi åt pannkakorna med banan och hallon. Enkelt och så väldigt gott!

Jag gjorde skrädmjölspannkakor på 2 dl skrädmjöl, 1 dl bovetemjöl, 4 dl havremjölk, 1 tsk salt, 1/2 tsk vaniljpulver och 6 ägg. Det blev magiskt goda och så mättande!

Img 8606

När vi kom till Kilenegården var det löpartävling där och de bjöd på gratis korv med bröd. Vi hade tänkt att Elsa skulle äta pannkakor hon också, men hon blev sugen på korv när hon fick se att kusinen åt, så hon fick en hon också.

Img 7156

Själv föredrar jag pannkakor alla gånger före en korv!

Img 8607

In action! Det är såhär det ser ut när en morsa äter om ni inte visste det, hehe.

Img 8609

Även om det är rätt osmidigt att äta med en unge i knät så njuter jag så mycket av att hon vill sitta i mitt knä ändå. Älskade barn!

Img 8615

Det började blåsa rejält och träden svajade.

Img 8612

När korven var uppäten tog Elsa pappa i handen och gick till gungan! Hon har börjat prata så mycket och visar verkligen vad hon vill. ”Gunga” var ett av hennes första ord, och eftersom hon älskar det så mycket får vi höra det ordet ofta!

Img 8617

Img 8629

Finns inget bättre i livet än att se henne skratta!

Img 7166

Gungbräda är nya favoriten i lekparken <3

Img 8641

Och den där bussen är också himla kul!

Img 8646

Img 7193

Efter någon timmes lek gav sig Pelle iväg på löptur så jag tog Elsa i ryggsäcken och gick hem igen. Det var ett magiskt litet helgäventyr som verkligen förgyllde den här lördagen.

Finns även ett utegym vid Kilenegården som jag tänker att vi ska ge oss ut på äventyr någon dag framöver. Tips till alla er som har barn, då kan man både träna och busa ute samtidigt!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats