emmabarremyr

Emma Barremyr

Hej från sängen

Jag ligger i sängen, vilar och passar på att blogga lite. Gud vilken skum magsjuka jag åkt på. Eftersom jag aldrig blir “vanligt” magsjuk eller kan spy, så måste det här komma från något jag ätit, förmodligen sushin som vi åt förra onsdagen eftersom det började efter det. Det ger liksom inte med sig och det har ju hänt att jag blivit sjuk av mat några gånger förut. När jag var i Bali för 9 år sedan fick jag campylobacter och när vi var i Zanzibar 2014 råkade jag ut för matförgiftning. Det är liksom de få gångerna som jag minns att jag varit magsjuk. Den här vanliga magsjukan som smittas från person till person får jag aldrig. Peppar peppar.

Den här gången mådde jag mest illa de första dagarna, men sen släppte det och sedan i tisdags har jag ändå mått helt okej. Jag är inte illamående längre och har lite matlust igen, men får inte behålla det jag äter ändå. Allt bara rinner igenom mig, så i onsdags ringde jag till vårdcentralen. Fick komma in omgående och träffa en infektionssköterska, blev undersökt, gjorde massa prover o.s.v.

Infektionsproverna såg bra ut, men det andra får jag inte svar på förrän på måndag. Det kunde vara campylobacter eller salmonella sa hon. Eller möjligtvis EHEC eftersom det är något som går. Sköterskan sa iallafall att jag inte behövde sitta hemma isolerad, ingen annan i familjen har ju blivit sjuk så det verkar inte vara något som smittar. Jag behöver bara vara noga med handhygienen, så det känns ju skönt iallafall. men idag har jag mått bra igen och jag har fått behålla precis all mat sedan igår, så nu kanske det gåt åt rätt håll. Håll tummarna!

Men det är bra trist att vara dålig alltså. Det här illamåendet och avsmaken för mat jag haft har gjort mig lite påmind om hur det var att vara gravid. Även om det här inte ens är i närheten av gravidillamåendet hade jag nästan glömt bort hur vidrigt det är att vara illamående och inte kunna njuta av mat. Gick nyligen i dagdrömmer om hur härligt det skulle vara att bli gravid igen, men de tankarna kommer det nog dröja innan de dyker upp igen efter den här påminnelsen. Hehe. Och gravid det är jag inte kan jag lova, även om det är flera av er som undrat 🙂

Nog om mig, kan ni inte berätta lite om er? Hur mår ni just nu? Vad har ni för känsla i kroppen? Vad tänker ni på? Vad ska ni göra idag? Vad som helst!

Skriv några rader till mig så jag har något att läsa när jag ligger här och bara vilar!

Img 7116 5b767c2cdbfbb

Bamsekram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Usch det låter jättejobbbigt med magbesvären som inte ger sig. Min man hade något liknande i början av sommaren. Tog nog nästan två veckor innan han var helt återställd. Hoppas dock att du mår bättre snabbare!

  Med mig är det bra! Är på Österlen för att gå på bröllop (vi bor i Stockholm). Det ska bli himla kul – men är också nervös för det är första gången vi ska ha barnvakt åt vår dotter som är 11 mån. Farmor och farfar är med som barnvakt och det kommer säkert gå jättebra men kan ändå inte låta bli att va lite orolig.. speciellt inför läggning och natten tills vi är tillbaka från bröllopsfesten. Håller tummarna att det blir en bra dag och kväll för oss alla!

  Krya på dig!

  1. ptbyemma

   Ja det har varit riktigt segt, men nu mår jag faktiskt bra igen så förhoppningsvis har det gett med sig. Så magiskt med bröllop på Österlen! Förstår dock din känsla, det är så jobbigt att lämna bort sina barn även om man vet att de har det bra och är med trygga anknytningspersoner. Det blir lite lättare med tiden, Elsa är ju 16 månader och det är först nu som jag upplever att jag är trygg med att lämna bort henne någon kväll då och då, fast vi har bara gjort det en gång, men jag uppskattar det verkligen nu. Hoppas att ni får en fin kväll iallafall och att du får riktigt mycket mys med din dotter sen! Kram

 2. Jasmine

  Så härligt att komma hem till ett inlägg på din blogg! Även om det såklart är tråkigt att läsa att du inte mår bra… tur att det inte smittar och hoppas det ger med sig snart! Jag är Karlstadbo och har nyligen kommit hem från en middagsdejt med bästa vännen på tapasrestaurangen Barón. Var första gången jag åt där och jag säger då WOW, så gott och vilken härlig miljö! Åt bakade betor med chévrekräm, dijonhonung, rostade nötter & frön (den rätten tog hem första pris), en pizza med chévre, ruccola, hyvlad sötpotatis och honung och baconlindade dadlar med pecannötter och pecannötssirap! Och till det en riktigt god alkoholfri passionsmojito. Tror du skulle uppskatta de rätterna 🙂 just nu är jag både mätt, glad och sådär härligt påfylld med energi av min vän!
  Önskar dig en trevlig helg!

  1. ptbyemma

   Åh vad härligt med Barón! Var länge sen jag var där så kanske skulle gå dit nästa gång när du tipsar om så mycket gott! Låter som en fantastisk kväll, så underbart med god mat oxh energi från en vän! Hoppas din helg blir fantastisk. Tack för att du delade med dig! Kram

 3. Charlotte

  Sitter hemma i soffan..vilket tillhör ovanligheterna..är alltid på språng annars. Min son är lika gammal som Elsa och vägrar somna på kvällarna. Vi nattar numera alltid i vagnen, skönt med promenad dock har jag problem med knäna så dessa kvällspromenader är lite av en plåga emellanåt. Krya på dig. Din blogg är så rolig att följa, gillar “Elsa inlägg” och nyttiga bakrecept.

  1. ptbyemma

   Åh det låter energikrävande! Hoppas att det är en övergående period. Jag håller tummarna för att det blir lättare snart så dina knän får vila <3 så glad att du gillar att följa mig! Tack för att du delade med dig! Kram

 4. Ida

  Hoppas att du får bli bra snart!
  Jag sitter på altanen och tar igen mig efter en kvällspromenad. Haft problem med bäckensmärtor likt foglossning sedan andra barnet föddes. Verkar inte vilja bli helt bra tyvärr. Skulle vilja hoppa på din löparutmaning, sprang mycket förut, men vågar inte då kroppen inte är med.
  Tack all inspiration o allt du delar med dig av! Sann glädjespridare! Kram

  1. Camilla

   Hej! Jag känner igen mig! Fick andra barnet för 1,5 år sedan och har inte kunnat springa sedan dess, pga bäckensmärtor. Har tränat med sjukgymnast och innan sommaren sa hon till mig att jag skulle förbereda mig på att kanske inte kunna springa mer alls… I veckan testade jag att gå till en kiropraktor, som hittade att jag hade ett roterat bäcken. Han knäckte rätt det (men det kommer krävas fler behandlingar), men nu har jag fått nytt hopp om att kanske kunna springa igen 🙂

  2. ptbyemma

   Tack! Hoppas du också blir bättre snart. Bäckensmärtor är inte roliga 🙁 du får ta hand om dig på bästa sätt så länge och försöka hotta något annat än löpning som ger dig glädje, rörelse och energi <3 kram och tack för att du delade med dig!

 5. Malin

  Trött är bara förnamnet. Lillgrabben har bestämt sig för att det är morgon mellan 4,30-5,30 sedan drygt två veckor tillbaka och att det verkar onödigt att sova mer än typ 2 gånger på dagen. Som tur är så är han ju pigg och glad när han är vaken men jag skulle önska att han skulle sova lite längre på morgonen. Utöver tröttheten så har jag börja jobba lite vilket är otroligt kul. Har saknat att jobba så det ska bli skönt att komma iväg till jobbet en dag i veckan under hösten.

  1. ptbyemma

   Ååh, det är jobbigt när de vaknar sådär tidigt! Kan trösta dig med att Elsa också vaknade vid 05,30 idag, så du är inte ensam <3 Man är som en zombie och kommer nog alltid vara trött som småbarnsförälder. Tur att de små skiner med så mycket kärlek och mys, det klarar man sig långt på ändå 🙂 tack för att du delade med dig och hoppas du får sova gott inatt! Kram

stats