Emma Barremyr

Hej från mellan Orsa och Sälen

Hej kompisar! Nu har vi precis lämnat Orsa bakom oss där vi spenderat ett par väldigt mysiga dagar med att bada, leka, promenera, besöka tomteland, fika och hänga på campingen. Det var ett planerat stopp för att få rasta av oss innan den längre resan upp till Åre.

Det blir dock inget Åre, vi har ändrat oss (fördelen med att resa med en husvagn) och åker till Sälen istället. Elsa är sig inte lik. Fem (alltså FEM!!!) tänder håller på att spricka igenom samtidigt och hon verkar stundvis ha väldigt ont, äter knappt något annat än välling, är i stort behov av närhet och är ofta ledsen.

Att åka bil har nästan aldrig varit ett problem tidigare, men nu lagom till vår långresa vill hon inte sitta i bilstolen långa stunder när hon är vaken och är svår att underhålla. Sträcker bara armarna mot mig och är ledsen. Vi hade hoppats på att det skulle blivit bättre under dessa dagar eftersom det hållit i sig någon vecka nu, men icke. Att ge sig in på en nästan 5 timmars lång bilresa känns därför inte som ett alternativ. För vems skull gör vi det här egentligen? För oss alla tre såklart! Det skulle rent utav kännas taskigt mot Elsa att åka upp till Åre även om vi alldeles säkert skulle ”klara” att åka dit upp, men då skulle vi ha nästan 9 timmar i bil hem sen också. Attans att Åre ligger så långt bort (och det tar ju extra lång tid att åka med husvagn).

Så, vi beslutade oss för att åka till Sälen istället. Livet med barn ni vet, det blir sällan som man tänkt sig. Men det är okej det också. Även om Åre alltid är Åre så får vi ju andas fjälluft och njuta av fina vyer och vandring i Sälen också! Och vi funderar på att kaaaanske åka upp till Åre höstmarknad i september om läget är bättre då, så vi får en tur till Åre iallafall.

Vi har aldrig varit i Sälen sommartid så vi har massa nya saker att upptäcka. Har ni tips tar jag tacksamt emot! Vi kommer spendera typ 4 dagar där innan vi åker vidare så alla ni som varit där med barn, vad är ert bästa tips?

Nu ska jag sluta babbla och visa er lite bilder från dagarna i Mora/ Orsa.

Efter en lång bilresa vart det skönt att svira om till badkläder och ta ett dopp i värmen. 28 grader stod termometern på när vi anlände till Orsa!

Orsa Camping var en stor och väldigt fin camping. Och en superlång strand att hänga vid och gå promenader längs varma dagar är aldrig fel. Här tog vi en eftermiddagspromenad för att utforska området!

Elsa tyckte att det var roligast att sitta på vägkanterna och plocka stenar…

När Pelle sövde Elsa gick jag en långsam liten promenad längs med stranden och bara njöt. Sommarkvällar alltså! Så många fina sådana jag har sparade i hjärtat efter den här sommaren!

Yatzy och choklad, det är semester det! Och den där chokladen, typ den godaste jag vet!

Efter frukosten åkte lekväskan fram!

Sitta i knä när mamma läser bok ♥

Diskhjälpreda ♥ Det var vatten överallt till slut, men det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå var utomhus! Vattenlek alltså, finns det något roligare?

Vi åkte till Tomteland en sväng!

Där var det mycket spännande att kolla på, men tomten och alla andra figurer fick INTE komma i närheten av Elsa. Hon som brukar älska att vara bland folk och när det händer grejer ville i princip bara bli buren på eller sitta i vagnen.

Älvorna var de bästa att kika på tyckte Elsa, de dansade bland träden och höll sig på avstånd. Om jag jobbade på Tomteland skulle jag också vara en dansande älva i skogen till den lugna musiken. Det var magiskt där!

Sen åkte vi in till Mora och fikade i Kaffestugan! Elsa fick torkad mango som är hennes absoluta favorit när det kommer till ätbara saker. Då bryr hon sig inte om något annat..

Som tur är.. Då kunde jag och Pelle lyxa oss med cappuccino och wienerbröd utan att hon ville ha! Det där var sååå gott!

Älsklingar ♥

När vi kom tillbaka till campingen blev det bad och sedan tacomiddag. Jag stod ute och lagade mat i kvällssolen, så ljuvligt!

Gjorde tacofärs på kyckling och krydda med salt, peppar, spiskummin, paprikakrydda, oregano och chili. Blir så himla gott med grönsaker, banan och jordnötter!

Yuuuuuuummmm!!!!

Sen skulle Pelle ut på en löptur och jag skulle söva Elsa. Bestämde mig för att söva henne i vagnen så att jag kunde gå en kvällspromenad och få njuta av rörelse i kvällsluften jag också.

Ännu en magisk kväll!

Alltså det var så vackert att jag aldrig ville sluta och gå. Gick i nästan 1,5 timmar och kom inte tillbaka förrän närmare halv nio.

Orsa i kvällssol, rekommenderas ♥

Dagens frukostmackor och kaffekopp intogs i morgonsolen!

Sen gick vi ner till lekparken en sväng och Elsa fick åka några åk i rutschkanan som hon lärt sig klättra upp i själv och åka ner för alldeles själv (med oss som är med och passar såklart). Tror hon hunnit med minst hundra åk om dagen sen vi kom hit.

Ett sista dopp i sjön innan vi packade in oss i bilen mot Sälen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Åh vilket underbart inlägg! Så vackra bilder och du är så vacker du med Emma! Och vad stor Elsa har blivit 😊❤ Tack för din blogg!!

    1. ptbyemma

      Tack fina du <3 Ja Elsa blir så stor, vår lilla tjej! Tack för att du kikar in och kommenterar här, blir så glad <3

stats