God morgon lördag! Oj vilken värmebölja det är, det är nästan så att det börjar kännas lite obehagligt. På ett sätt är det så himla skönt med en fin sommar, vi njuter verkligen, och att kunna spendera så mycket tid utomhus och på stranden när man har en ettåring är så himla kul. Elsa älskar ju att bada och trivs över lag så himla bra utomhus. Och jag älskar verkligen värmen, trivs så bra i varmt klimat och det verkar min dotter också göra, hehe. Men samtidigt är det ju inte såhär det ska vara. Grundvattennivåerna är rekordlåga och det är så torrt i skog och mark att det brinner titt som tätt. Det är obehagligt.
Två veckor på semestern har passerat och just nu är altanbygget igång för fullt. Pelle har spenderat veckan med att gräva och plintat för att nu i helgen börja spika brädor. Under veckan som kommer ska uterummet spikas upp och jag längtar så himla mycket tills allt blir klart. Jag hjälper inte till så mycket utan mitt jobb är att ta hand om Elsa, vilket känns rätt så överenskomligt ändå. Då kan vi ju hänga med vänner och på stranden hon och jag… hehe!
Nu är veganveckan som vi gjort snart över också. Det går så himla fort! Vi har ätit massa gott under veckan som gått och har klarat det väldigt bra hittills tack vare att jag planerade allt så bra innan. Ska dela alla recept med er såklart, men allt kommer inte på en gång. Till frukost har jag varierat mellan den ugnsbakade gröten och en frukostbägare som ni får recept på nedan.
Så himla god!!! Scrolla om du är nyfiken att testa!
Vegansk frukostbägare
Ingredienser 1 person
1 dl havregryn
1 dl havremjölk
1 tsk chiafrö
1 tsk pepparkakskrydda
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
1 mogen banan
1 dl silkestofu
1 krm vaniljpulver
1 sträng honung
Bär
På kvällen blanda du ihop havregryn, havremjölk, chiafrö, pepparkakskrydda, salt och vaniljpulver och ställer in i kylen över natten. På morgonen mixar du ihop banan, silkestofu, vaniljpulver och honung till en slät kräm. Varva sedan gröten med tofukrämen och toppa med bär.
Ät och njut!
Lite juliga smaker, men va fasen! Pepparkakskrydda är så galet gott! Och kall gröt, väldigt svalkande i värmen!
Hoppas ni gillar och får en fin helg!
Kram / Emma.
Och just det! Jag tycker att alla dina recept är superinspirerande och har verkligen saknat sina frukostrecept under denna tid du har ätit äggmackor. Även fast ditt arkiv är fullt av goda frukostrecept. Massa kramar! ❤ ❤ ?
Tack Ellen <3
Älskar en sådan bägare! Mitt tips är att prova med jordgubbar istället för hallon, mums! ? Även att blanda med kokosmjölk istället för silkestofu blir supergott ?
Kan tänka mig att det blir fantastiskt gott! tack för tipset 😀