emmabarremyr

Emma Barremyr

Ugnsbakad gröt vegan

God morgon kompisar! Veganveckan är igång och jädrar vad roligt det känns att göra något sånt här. Jag har länge velat göra det, men det har liksom tagit emot eftersom det såklart en ganska stor omställning samtidigt som det känts som om jag inte haft tiden att förbereda mig riktigt, men nu har jag ställt in mig på detta och förberett mig i över en månad, så nu känns det bara roligt! Och SOM jag fram emot att äta all god mat vi planerat i veckan!

Igår startade vi dagen med en ugnsbakad gröt till frukost. Jag hade egentligen inte tänkt blogga om just det här receptet, men det blev fantastiskt gott och jag fick dessutom massa DM’s på Instagram där ni frågade efter receptet, så det fick bli ett blogginlägg av det ändå. Lite halvkassa bilder bjuder jag på, men va fasen!

Jag gjorde en stor sats med fyra portioner. Det funkar såklart utmärkt att minska på ingredienserna om du bara vill göra en portion, eller så gör du hela satsen, förvarar i kylen och tar fram vid behov. Då har du fyra frukostar förberedda!

Nyfiken på receptet? Scrolla!

Vegansk ugnsbakad gröt

Ingredienser 2 personer

4 dl havregryn
2 stora bananer
2-3 msk jordnötssmör
4 dl havremjölk
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 tsk kanel
1/2-1 tsk salt
1 msk kokosolja
1/2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Mixa ihop banan, mjölk och jordnötssmör i en annan bunke och blanda sedan ihop med de torra ingredienserna till en smet. 

Smörj in en ugnssäker form med kokosolja och häll upp smeten. Toppa med kokosflingor och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på hur “kletig” du vill ha den. Jag gillar den rätt kletig.

Servera med växtbaserad mjölk eller yoghurt.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Hej!
    Tror du att det funkar att grädda i mikron? så man kan göra den på vardagar när man inte hinner vänta på ugnen.

stats