emmabarremyr

Emma Barremyr

Till dig med känslig mage

Inlägg i annonssamarbete med Enzymprodukter.se

Hallå kompisar! Ni som hängt här ett tag vet att jag under flera år har jobbat tillsammans med Enzymprodukter, ett samarbete som jag är otroligt glad över att få göra eftersom jag så ofta använder deras produkter.

Jag är laktosintolerant, känslig mot gluten, blir ofta gasig och svullen och kan uppleva problem med matsmältningen om jag äter saker som jag inte tål så bra. Jag har helt enkelt i och med min IBS en väldigt känslig mage, och för mina symtom som jag upplever finns en respektive produkt som jag tycker underlättar väldigt bra i de flesta fall.

Sommaren är en tid då jag själv upplever att det blir lite svårare med kosten och min känsliga mage eftersom det ofta blir fler restaurangbesök, spontana grillkvällar, massa glass och andra sociala tillställningar där jag kanske inte har möjlighet att “styra” innehållet i maten själv. Då kommer enzymprodukterna till extra mycket användning, och just därför tänkte jag dela med mig av lite information om dem och hur de hjälper mig vid olika tillfällen. Jag vet ju att många av er läsare har liknande problem.

Sen avslutas det här inlägget med en tävling där 5 av er läsare med känsliga magar har möjlighet att vinna två av dessa produkter, och ni väjer själva vilka ni vill prova! Och har du inte själv problem kanske du känner någon som du vill vinna åt och ge bort till? Alla är såklart välkomna att delta.

Lactase GO – för dig som är laktosintolerant

Det här är min mest använda tablett från Enzymprodukter som alltid, ALLTID finns i väskan. Det är inte alltid (eller faktiskt ganska sällan) det går att få saker laktosfritt när man är ute och äter eller är bortbjuden till andra, och därför är den här tabletten GULD värd för att inte få problem i magen.

Lactrase ger oss laktosintoleranta möjlighet att njuta av godsaker med laktos utan att bli dåliga i magen efteråt. Tabletten innehåller det ämne som vi laktosintoleranta saknar, nämligen laktas, som hjälper oss att bryta ner mjölksockret i maten så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom. Lactrasetabletterna har jag använt ända sedan jag fick veta att jag var laktosintolerant för flera år sedan, och har många gånger varit oändligt tacksam för dem när det inte funnits laktosfria produkter. Som t.ex. nu på sommaren när vi äter mycket glass (och kanske en och annan chokladbit), hehe.

Även om det kanske ofta finns något alternativ så tycker jag att Lactrase underlättar livet så otroligt mycket. Det gör att jag inte alltid behöver vara den som “utesluter allt” eller krånglar med maten, vilket är så skönt.

Multienzym Go – för dig som upplever problem med matsmältning

Multienzym är ett matsmältningsenzym som är speciellt framtagen för personer med nedsatt matsmältning eller för personer som av okänd anledning har problem med matsmältningen. För mig gäller det senare alternativet. Som ni redan vet så har jag IBS och därmed en väldigt känslig och krånglig mage på många sätt. Jag får ofta problem med uppsvälldhet, gaser och magont i samband med måltid (om jag inte är strikt med att äta enbart det jag tål), vilket är ju ett tecken på dålig matsmältning.

Multienzym Go innehåller 14 olika matsmältningsenzymer som bryter ner både kolhydrater, fett och proteiner. Även maskrosrot är med i innehållet, vilket är ett ämne som förbättrar matsmältningen genom att aktivera produktionen av galla och utsöndringen av bukspottkörtelsenzymer. Genom att ta en kapsel Multienzym GO i samband med måltid kan den som har problem med matsmältningen på så vis underlätta dessa problem ♥

Multienzym blir extra värdefull nu när jag och Pelle ska göra en veganvecka, vilket kommer innebära en del bönor och andra baljväxter som jag kan bli rätt gasig av. Då underlättar det med matsmältningsenzymer, det vet jag sedan tidigare!

Gluten GO – för dig som upplever problem med gluten (OBS – ej för dig med celiaki)

Gluten GO är ett annat matsmältningsenzym som innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar upp gluten. Är man känslig (alltså bara känslig, de funkar INTE om du har celiaki) och har en mage som har svårt att spjälka gluten så kan man ta Gluten GO med glutenhaltiga sädesslag för att undvika tråkiga magproblem.

Gluten GO är också något jag alltid har med i väskan, för man vet inte aldrig när ett tillfälle för en god fika med en smarrig croissant dyker upp. Hehe. Eftersom jag inte har celiaki utan bara är känslig mot gluten är det så skönt att ha räddningen i väskan när jag känner att jag behöver. Förutom när jag fikar så är den t.ex. bra vid hotellfrukostar, när jag är ute på restaurang eller bortbjuden på mat hos vänner!

Nogasin – för dig som har problem med uppsvälld och gasig mage

Det här är ytterligare ett matsmältningsenzym som hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen, och på så sätt minskas gasbildning och uppvälld mage! Jag brukar ta 1-2 tabletter i samband med en måltid där symtom förväntas, och kan på så vis minska symtomen. Jag själv är väldigt känslig mot lök, avokado, svamp, bönor, kål och andra svårsmälta kolhydrater och stoppar därför alltid i mig ett par tabletter av Nogasin för att hjälpa magen att bryta ner dessa ämnen! Det blir aldrig helt bra, men Nogasin gör att det blir bättre!

Tillsammans med Enzymprodukter tävlar jag nu ut produkter som ni har chans att vinna. Fem av er kommer att få möjlighet att välja två produkter från Enzymprodukter.

För att vara med och tävla:

Kommentera inlägget och berätta vilka två produkter du skulle vilja vinna!

Om du har vänner med krångliga magar får du gärna tipsa dem om tävlingen. Skicka länken till dem så att de får möjlighet att vara med och tävla ♥

Tävlingen pågår till 15 juli kl 8.00. TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnarna blev Therese, Linnea, Julia, Michelle och Eve.

Läs mer om alla enzymprodukter här  –> www.enzymprodukter.se.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Jag skulle bli jätteglad om jag fick vinna Multienzym go och gluten go. Jag lider också av IBS och har väldigt kämpigt med magen. Skulle vara kul att prova dessa och se om det hjälper lite.

 2. Ebba

  Så härligt att du tar upp de problem med magen som så många faktiskt upplever, tack för det!

  Jag har kämpat med diverse magproblem sedan jag stressade mig till magkatarr för flera år sedan nu. Skulle hemsk gärna testa Multienzym go och Nogasin.

  Allt gott!

 3. Lina

  Åh, Jag skulle välja GlutenGo och Multienzym GO. Har det senaste halvåret kämpat mig igenom FODMAP och trots att jag varit noggrann och envis verkar magen inte vilja återinföra någonting. Så tråkigt när jag verkligen kämpat och känt att jag offrat så mycket i förhoppningen att FODMAP skulle ge något resultat/kunskap. Har ätit glutenfritt sen länge då jag är känslig och har svårt att smälta maten. Att få testa detta skulle kunna vara en väg mot ett bättre välmående!

 4. Therese Nyberg

  Hej!

  Jag har under en längre period nu haft mycket problem med magen och har blivit känslig när jag äter vissa produkter. Har enligt läkaren IBS vilket begränsar just nu vad jag klarar av att äta.
  Skulle mer än gärna vilja äta vissa saker utan att magen ska strejka. Skulle därför mer än gärna prova Multienzym Go och Nogasin.

  Tack för en väldigt fin blogg där du delar med dig om mycket bra och värdefulla saker.
  Undrar om du har skrivit något inlägg om hur du förberedde dig och vilka livsmedel du uteslöt under elimineringsfasen (IBS)?

  Kram Therese

 5. Amalia

  Hej!! Jag har IBS och har haft problem med min mage så länge nu så jag vet inte hur det känns att ha en fungerande mage. Den svullnar upp o gör så ont när jag har ätit. Det är så fruktansvärt jobbigt när man är på jobbet o magen blir svullen o gör ont så man egentligen bara vill lägga sig o vila eller om man är bortbjuden på middag. Det påverkar mitt liv så mycket när magen inte fungerar som den ska. Men det jag skulle va intresserad av att prova om jag vann är, Nogasin o Multienzym Go 🙂

 6. Sofie

  Hej! Jag skulle välja Multienzym Go och Gluten Go som skulle passa så bra att ge bort till en vän som precis fått reda på att hon är väldigt känslig mot gluten (inte glutenintolerant). Tack för en toppenfin blogg, jag kikar in här i princip varje dag😊

 7. Linnéa

  Hej fina! Jag hade väldigt gärna velat testa Multienzym & Nogasin. Har en krånglig IBS-mage efter många år med ätstörningar. Är idag frisk, men ibs’en gör ju tyvärr så att man behöver hålla sig inom vissa ramar ändå. Vore fantastiskt att få testa om dessa kan hjälpa mig att njuta av mer glass, choklad osv utan att behöva ha ont i magen! Kram🤗

 8. Lisa

  Åh, jag skulle vilja prova Multienzym Go och Gluten Go. Lactrastabletter äter jag sedan tidigare och de är guld värda när man är bortbjuden eller ute och äter 🙏 Har också IBS och anpassar precis som du alltid kosten hemma. Skulle så gärna vilja tillföra mer kikärtor, bönor och linser i kosten och är nyfiken på om multienzymet kan hjälpa.

  Glutenenzymet skulle jag gärna ha i väskan när man är bortbjuden eller när jag vill kunna njuta av en nybakad kardemummabulle på ett mysigt fik eller hemma hos mormor… Efter år av strikt kost (först ätstörning och sen försämrad IBS) vill jag kunna äta så varierat och flexibelt som möjligt. Håller tummarna ✊❤️

 9. Marie

  Åh! Jag har en mage som plågar mig var och varannan dag trots strikt kost och undvikande av sånt som jag vet stör “den”. Har nu tappat aptiten då det är så mycket jag måste undvika. Skulle mer än gärna prova Nogasin Go och Multienzym Go men även Gluten Go. Skulle bli själaglad om jag fick chansen att vinna och få prova för tänk om det hjälper min mage?! ❤️

 10. Erika

  Om jag vann skulle jag vilja prova Lactrace- tabletterna och Multienzym- tabletterna 🙂 både jag och min pojkvän har lite problem med oroliga magar och pratat länge om att prova dessa men aldrig blivit av! Så detta skulle vara ett bra startskott!
  Tack för en fin och inspirerande blogg/instagram 😍

 11. Hilda

  Skulle vilja prova Multienzym G och Nogasin Go! Har länge haft ont i magen och problem med gaser och uppsvälldhet. Skulle vara kul och se om detta kan hjälpa mig, blir inte klok på vad min mage klarar eller inte! Skulle vara toppen om detta är till hjälp!

  Ha en fin dag, kram!

 12. Camilla

  Jag skulle gärna testa lactrase och gluten go. Min mage gör ofta uppror efter frukosten och kanske skulle de kunna hjälpa mig 💙

  Ha en fin sommar!

 13. Stina

  Åh en prefekt tävling för mig och min hopplösa mage! 😄 Skulle verkligen vilja vinna Nogasin go och Gluten go så kanske semestern blir mer uthärdlig för mig och min omgivning eftersom det är så svårt att låta bli vissa saker när sommarmaten och glasstrutarna kallar på en ;D tack för en fantastisk blogg! 💛🌳

 14. Amanda

  Vilken bra tävling! Jag som många andra lider av en känslig och bråkig mage som gärna reagerar på livsmedel som kål, lök, vete och mjölkprodukter. Har idag startat med ett foodmap program. Skulle önska att vinna multienzyme go och gluten go! Tack för en fin blogg. Kram!

 15. Julia

  Hej Emma!
  Vad kul att du ger en chans att få testa en möjlig lösning för ens magproblem🙌🏻 Jag har länge haft en besvärlig mage, läkare hittar inte orsaken och de produkter jag testat hittills har inte hjälpt, så jag har bara fått lära mig att leva med gaser och värk i magen som kommer till och från. Jag studerar just nu så har inte direkt velat lägga pengarna på nått jag inte är säker på att det fungerar så att få provtesta Multienzym och no gasin hade ju varit underbart! Bara tanken att nått lindrar ens besvär, även om det kanske bara är lite hade ändå varit guld värt!! Håller tummarna att jag får möjlighet att testa😃👍🏻🌟
  Kram

 16. Anna

  Hej Emma! Skulle vilja vinna nogasin och multienzym till min pojkvän då han länge har haft problem med magen. Skulle vara en rolig överraskning till honom 🙂 Vilken rolig tävling!

 17. Michelle

  Hej Emma! Jag hade gärna velat vinna nogasin samt multienzym eftersom jag har haft IBS sedan 7 år tillbaka och äter idag mestadels veganskt och har upplevt detta som extremt påfrestande för min mage med tanke på fibrerna och fruktosen. Hemma kan man experimentera själv men när man ska ut med vänner, vilket sker en hel del på sommaren, så blir det väldigt jobbigt. Det skulle inte bara underlätta min mage utan dessutom påverka mitt sociala liv då jag fått tacka nej flera gånger till att gå ut med vänner och äta då magen krånglat alldeles för mycket. Gluten känns väldigt lätt att undvika på många restauranger då jag med åren känner att sortimentet förbättrats enormt på veganreustaunger när det kommer till gluten men fibrerna är ju tuffast. Multienzym och nogasin är därför de jag ser som en chans till att förbättra maghälsan kring sociala sammanhang. Kram på dig!

 18. Sarah

  Har mycket problem med gaser, uppsvälld mage och magont i samband med vissa måltider. Och iomed att magen blir uppsvälld känns det obekvämt med tex tajta klänningar. Skulle vilja testa alla men bättre att börja nånstans 🙂 Skulle jättegärna behöva testa Lactrase GO och Multienzym GO. Behöver verkligen få bukt med detta och jag skulle bli så lättad om detta faktiskt hjälpte mig så att jag vet vilken mat jag behöver vara sparsam med 🙂

 19. Eve

  Hallihallå! Magproblem är vanligare än man tror och otroligt många drabbas. Här fanns produkter jag inte visste fanns! 👍🏼 Tack för det!

  Är själv laktosintolerant och har bekymmer med gaser/svårsmälta livsmedel. Skulle mer än gärna vilja prova Nogasin Go och Lactrace Go om jag vinner 🙏🏼
  Kram på dig!

 20. Sofia

  Vilken drömmig tävling!!! Jag är svullen helt ärligt jämnt 😭😭. Känns lite som de blir värre och värre med åren. Hade verkligen velat testa Nogasin och multienzym då jag också som du har IBS. 😘😘😘

 21. Linnea-aurora

  Jag önskar vinna multienzym go då jag har IBS och gluten go då jag är känslig mot gluten. Väldigt uppskattad tävling. Många varma sommarkramar från mig.

 22. Elise

  Har precis som du IBS, laktosintolerans och helt enkelt känslig mage. Kan inte leva utan Lactrase, de hjälper mig väldigt ofta i en mängd olika situationer. Skulle väldigt gärna testa gluten go och multienzym, hade varit perfekt att få prova i samband med semestern då man lätt hamnar i situationer när man inte skulle vilja tacka nej till en spontan fika eller lunch 😊

 23. Helena

  Multienzym och Nogasin! Inser att jag slarvat mer och mer ju varmare det blivit ute, maten ska fram snabbt och alla ska bli nöjda. Alla utom min mage…

 24. Sanna

  Glutengo och lactrasego vill jag gärna testa då jag som dig är känslig mot både gluten och laktos. Att det skulle finnas ngt som gör att man kan äta gluten någon gång låter ju helt underbart – och lite för bra för att vara sant.

 25. Oda

  Älskar dessa produkter! Jag är från Norge men brukar köpa med mig hem från Sverige. Men Emma, vet du om någon/vilket av dessa produkter som hjälpar bäst om man är känslig mot soja fast vill njuta av en mjukglass eller så under sommaren? Detta produkt skulle jag gärna vilja vinna! Annars; Multienzym Go och Nogasin Go!

 26. Sofie

  Oj dessa produkter kanske kan vara lösningen på mitt mångåriga problem! Har gått runt länge länge med svullen och gasig mage samt magont utan att läkare hittat något fel, och därmed tror de att jag har IBS. Detta har gjort att jag aldrig kan äta mat på jobbet utan endast gluten- och laktosfri Yoghurtkvarg för att inte gå runt och ha ont på jobbet hela dagarna. Att hitta något som lindrar mina besvär vore helt underbart! Skulle så gärna vilja testa Nogasin och Multienzym! Kram Sofie

 27. Frida

  Åh har länge tänkt testa multienzyme då jag tycker att nogasin fungerar! Dessa två blir då min önskelista och med motiveringen att jag jobbar på apotek och har några av dessa enzymprodukterna i sortimentet, känns alltid bättre att rådgiva med egna erfarenheter så då kanske fler kan få ut nåt av att jag faktiskt vet vad jag pratar om och inte bara kan gissa på känslan! 🙂 glad sommar på er!

stats