emmabarremyr

Emma Barremyr

Vi måste vila

Jag tänker ofta på det här informationsamhället vi lever i och vad det gör med oss. Vi matas ständigt med information och har aktivitet runtomkring oss dygnet runt. När vilar vi egentligen?

Alltså vilar på riktigt? Stunder då vi inte gör något alls.

För många innebär vila att ligga i soffan och scrolla på en telefon. Eller kanske se på tv eller surfa runt på datorn. Och ja, det är ju fysisk vila, men det är inte vila för hjärnan, den får bara mer intryck att bearbeta.

Utrymmet för vila har de senaste åren minskat markant eftersom utbudet på det vi har att konsumera via internet har ökat så kraftigt. Det tar aldrig slut. ALDRIG. Samtidigt ska vi hinna med livet med allt vad det innebär, så när gör vi ingenting? Det blir ingen vila när vi håller på såhär, och på sikt är det ju våra hjärnor som får ta smällen till slut. Det är inte konstigt att vi blir utmattade och trötta.

Vi människor är skapta för att växla mellan vila och aktivitet i våra hjärnor, det är så människans biologi se ut. Det jag vill få fram är väl egentligen att vi måste ge oss själva tiden för vila. Vi måste välja vår tid medvetet. Ingen annan kommer att ge oss tiden till det.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats