emmabarremyr

Emma Barremyr

Vegansk rödbetspasta

Innan vi körde igång veganveckan googlade jag timvis för att hitta inspiration till nya recept. Man behöver ju liksom hitta inspiration någonstans ifrån och både internet, tidningar och receptböcker är ju toppen att titta i då. Vi hann också testa en hel del innan vi körde igång utmaningen och bland annat så gjorde vi en smarrig rödbetspasta, som det blev en favorit i repris på nu under veckan, mums!

Hos Vegomagasinet hittade jag en hel del inspiration och det var där jag fick inspiration till den här rödbetspastan. Jag ändrade om en del i receptet och gjorde den IBS-vänlig såklart!

Sugen på att testa? Här får ni min variant på en smarrig rödbetspasta! En färggladare rätt att vila ögonen på hittar du inte, hihi!

Vegansk rödbetspasta

4 personer

4 portioner pasta (jag använde Risentas nya med majs, linser och ärtor)
500 g rödbetor
20 blad ramslök
2 msk olivolja
1 dl havregrädde
1 dl vatten
1/2-1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
200 g “Oatly på mackan”
1 citron rivet skal
1 msk citronsaft

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop Oatly på mackan med citronskal, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och blanda runt. Rosta rödbetorna i ugnen i 30-40 minuter eller tills de är riktig mjuka. Häll ner rödbetor och ramslök i en matberedare tillsammans med grädde, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Det går också att använda en stavmixer. Blanda rödbetssåsen med pastan och toppa med citronfärskosten.

 Servera med en sallad!

Färgglad mat alltså! Så vackert och njutbart. Den här tallriken gör hela mig glad ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mimmi

    Ooo! Ser supermumsigt ut! Älskar när maten är sådär färgglad! Jag brukar hitta mycket veganmatsinspiration på @elkotts på instagram. Tvillingsystrar som springer långlopp i berg, käkar veganskt och lever life!

    1. ptbyemma

      Ja visst är det härligt när det är sådär färgglatt 😀 Tack för tipset, de måste jag kolla in! Kram

stats