emmabarremyr

Emma Barremyr

Emmas löparutmaning 2018

I samarbete med mitt eget företag PT by Emma.

Förra året när jag skulle komma igång med löpningen igen efter graviditet och förlossning körde jag #emmaslöparutmaning2017. Nu blev jag oturligt nog sjuk halvvägs in i den utmaningen, så det blev inte riktigt som planerat. När jag blev frisk fick jag hoppa tillbaka ett par veckor och köra om de veckorna, och sedan blev resten av min träningshöst riktigt bra.

Fram till jul körde jag löpning 2-3 gånger, samt ett styrkepass varje vecka, och kroppen började kännas riktigt stark igen. Sen blev Elsa sjuk och sedan har ju sjukdomarna som ni vet i princip bara avlöst varandra, och när Elsa väl blev frisk i juni åkte jag på en rejäl omgång som höll i sig i över en månad.

Eftersom vi varit sjuka så mycket har sömnen i perioder varit sjukt kass och träningen har den här våren fått stå åt sidan helt enkelt. Så det där jag kom igång med i höstas finns inte riktigt kvar.

Nu när jag blev frisk igen gjorde jag ett par försök att gå ut och springa. Sprang 500 meter, gick 500 m… o.s.v. Det gick sjukt tungt och jag insåg att jag nog måste börja om från början för att vara snäll mot kroppen. En ny löparutmaning dök upp i tankarna eftersom jag fått flera förfrågningar av följare som undrat om jag inte kan göra en löparutmaning i år också. Och varför inte? Jag behöver ju komma igång igen och det det är ju bara roligt om det finns fler där ute som vill haka på. När jag frågade på Instagram var det fler hundra som var sugna på att haka på, så gänget, vi kör en löparutmaning i år också!

#emmaslöparutmaning2018

Det är alltså en online-baserad utmaning där ni får allt material skickat till er via mail. Sen körs träningen på egen hand, så alla som vill kan delta!

Att delta kostar 495:-. Då ingår 3 träningspass i veckan under 10 veckor, kosttips för löpare, en receptbok med hälsosamma recept, samt information om skadeförebyggande träning.

Vill ni delta eller har frågor? Anmäl er och maila till emma@ptbyemma.se. Märk mailet med ”emmaslöparutmaning2018”.

Eftersom det är semester och så nu kommer jag att köra igång utmaningen den 13:e augusti och ni får allt material skickat till er veckan innan så att ni får tid att förbereda er.

Så roligt om vi kan göra det här tillsammans och samtidigt peppa varandra! Jag kommer under utmaningens gång regelbundet skriva om och uppdatera er om hur det går för mig här i bloggen och på Instagram, och under hashtag #emmaslöparutmaning2018 kan ni också dela med er (förutsatt att ni har öppet konto), eller kommentera här i bloggen.

PS. Utmaningen passar dig som:

> Vill komma igång igen efter en graviditet (tidigast sex månader efter förlossning vid förutsättning av en frisk graviditet och komplikationsfri förlossning + viktigt att magmusklerna läkt ihop och att du hittat aktiveringen + knipet igen innan du börja jogga)

> Vill komma igång igen efter ett uppehåll/ skada

> Som aldrig sprungit tidigare, men som vill komma igång på ett säkert sätt

Bilder av Caroline Dahlén.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Olivia

  Hej! Detta lät ju så kul men jag fick barn för 5 månader sedan, har kört mycket från appen mammamage och är snart i mål där, men antar att jag ska vänta lite till? Kommer det fler chanser så att jag kan hänga på senare? Typ om en månad? Är så pepp.
  /Olivia 🙂

 2. Fanny

  Hej! Funderar på att haka på löparutmaningen skulle vara kul. Kan man välja att få recept som passar vegetarisk kost?

  1. ptbyemma

   Hej Fanny, vad roligt att du är sugen att haka på! Det som ingår är ett recepthäfte och det finns flera vegetariska recept med 🙂 Maila mig om du vill hänga på!

stats