Emma Barremyr

Bilder från våran trädgård

Tiden går så fort! Det kändes nyss som vinter, men nu är vi halvvägs in i sommaren och trädgården som vi pysslat i de senaste veckorna börjar ta form.

Det är magiskt att se saker att växa! Jag älskar att ha en trädgård att gå runt och pilla i. Min kvällsrutin numera när Pelle lägger Elsa är att gå en helig vattningsrunda. Lugnet inom mig det ger alltså! Det finns verkligen en anledning till varför det kallas trädgårdsterapi. Det är verkligen terapi.

Just för tillfället ska vi påbörja ett utbygge av altan. Vi ska glasa in nuvarande del och bygga ut runt hörnet på huset så att det blir en större altan. Ska bli så himla härligt! Våran altan är därför lite kaos just nu, men resten av trädgården tänkte jag visa lite bilder på!

Elsa fick provsmaka vinbär när det fanns några mogna och har sedan dess gått och tjuvsmakat så fort hon fått chansen. Tänker att hon rensar hela busken innan någon annan hunnit smaka, hihi.

Men det kommer en del vinbär, både röda och svarta!

Tidigt i våras satte vi även ner två blåbärsbuskar som redan i år ser ut att ge massa bär. Så himla kul! Är nog ett par veckor kvar tills vi får smaka dessa, men snart så! Stora är de också 😀

Så var det växthuset… vet inte riktigt vad jag tänkte när jag satte ner alla plantor där. Har fyra gurkplantor och fyra tomatplantor som växer så det knakar. Jag inte en aning om att tomaterna skulle bli så höga som de blev.. borde nog ha läst på bättre innan, hehe.

De ”växte ur” växthuset för länge sen och vi försökte lösa det med att sätta på en pallrade till och det funkade några dagar innan tomaterna var uppe i taket igen. Får snart ta fort taket och låta dem växa fritt. Jaja, tomater och massa gurkor ser det ut att bli iallafall. Och man lär sig ju något nytt varje år!

Hallonhäcken växer även den så det knakar. Vi fördubblade längden på den i våras och de nya plantorna ser ut att ta sig bra och ge frukt i år även dem! Åh, längtar efter hallonen!

De är inte långt borta!

Morötterna, palsternackorna och rödbetorna växer också bra!

Salladen däremot med helt misslyckat i år. Satte både vanlig sallad, ruccola och spenat, men det tog sig dåligt. Hörde att sallad vill gro när det är kallt ute och eftersom jag satte när värmeböljan kom var det väl därför det aldrig tog sig så bra. Som sagt, man lär sig!

Satte ner ny spenat förra helgen när det var lite kyligare och det har vuxit bättre nu i veckan! Heja!!!

Blommorna på framsidan är nästan utmattade av all sol redan… Men de har blommat fint!

Vi har framsidan mot söder så med mycket sol går det bra att odla där också. Tomater och gurkor är på gång här också!

Tomatblommor! Längtar så mycket tills Elsa får plocka sina egna tomater. Hon älskar tomater och kommer bli överlycklig av att få äta dem direkt från plantan!

Även gurka gillar hon och totoalt har vi åtta gurkplantor så det blir en del gurka!

Satte även paprika från frö för första gången i år och tre av dem har vuxit bra och har frukt på gång! Så himla rolig. Men såhär i efterhand hade jag nog valt att sätta paprikaplantorna i växthuset. De vill ha det lite varmare tror jag!

Första paprikablomman på väg!

Och lådorna på framsidan blommar för fullt!

Dahlior är så fina!

Nu när vi ska sätta igång med altanbygget. Är ni nyfikna på att hänga med och se när vi bygger eller är det helt ointressant?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stella

  Vilket kul inlägg:) Instämmer, trädgård=terapi?
  Undrar över blomlådorna, de med Dahliorna i, var kan man köpa de? Precis sådana vi behöver för att skapa ”gräns” mellan vår och grannens tomt här på landet?
  Mvh Stella

  1. ptbyemma

   Kul att du gillar 😀 Lådorna är hemgjorda av de som bodde här innan oss, han var en riktig ”Ernst” vad jag förstått 🙂 Så har tyvärr inget bra svar vart du kan hitta dem tyvärr 🙁 Kram

 2. Rebecka

  Ååå så härligt med trädgård, jag är riktigt avundsjuk! Vi går också i husköpartankar och jag ser GÄRNA inlägg om altanbygget 🙂

  1. ptbyemma

   Åh, så mysigt med hustankar! Hoppas det resulterar i ett drömboende 🙂 En liten trädgård är ju så fantastiskt att ha <3 Tack för din kommentar. Kram

 3. Linnea

  JA vill se allt! Har själv inte möjlighet till att plantera som du så att få kika igenom din blogg och drömma mig bort lite blir som en slags terapi… Så snälla dela med dig av så mkt som möjligt. Hade varit otroligt kul att få se ert radhus också, både ute och inne.

  Tack för den bästa bloggen jag vet <3

  1. ptbyemma

   Men åh, tack <3 Så fint att du kan drömma dig bort lite här då 🙂 Hoppas du får möjlighet till det du också en dag! Kram

stats