Emma Barremyr

Min upplevelse av att äta MSM

Inlägget innehåller affiliatelänk

LÄSARFRÅGA:

Hej Emma! Du nämnde för ett tag sedan att du börjat med MSM. Hade varit kul att höra ifall du har känt av några positiva effekter av det än? Har hört så mycket bra om det så har nyligen själv börjat med det och hoppas det kan hjälpa till med mina magproblem. Tack för en sån fin blogg och allt du delar med dig av! Kram!

SVAR:

Hej och tack för dina fina ord om bloggen, så glad att du uppskattar <3 Gud, tiden går av bara farten och jag har ju ätit MSM i snart fem månader nu. Jag hade tänkt göra en uppdatering om det här för länge sen, men har helt glömt bort det, så bra att du påminde!

I ungefär en månads tid höll jag på att trappa upp från 1 krm till 1 tsk per dag. Eftersom det är ganska kraftigt avgiftande så kan man få avgiftningssymtom om man börjar med för stor dos, så därför ska man trappa upp försiktigt. Jag mådde rätt dåligt de första veckorna och kände av både trötthet, illamående och huvudvärk, men det släppte efter några veckor och sen mådde jag väldigt bra.

Jag tycker dock att det är svårt att känna om jag mår bättre av MSM eller inte. Jag tycker inte att jag känner någon jättestor skillnad i mitt mående i magen som jag hade hoppats på, men kanske en liten förbättring ändå. Jag har ju förstoppningsmage och sedan jag började med MSM har jag faktiskt inte varit förstoppad en enda gång, så magkänslan är nog lite bättre även om jag kan vara svullen och gasig ibland. Sen känns det som håret och naglarna är starkare och växer bättre. Min PMS har också blivit bättre och sedan jag började med MSM har jag inte alls haft lika mycket ångest och sömnproblem som tidigare (läs mer om det här). PMS-besvären varierar väldigt mycket från gång till gång och jag mår långt ifrån bra innan mens, men tycker ändå inte att det varit så illa som de första två gångerna efter graviditeten. Så det är ju positivt!

Min hud har blivit mycket sämre under våren, men jag tror inte att det har med MSM att göra. Jag fick massa finnar i samband med att mensen kom tillbaka så jag tror att det beror på hormoner. Däremot så vet jag ju att många har blivit hjälpa och fått bättre hy när det börjat med MSM, men så är det inte i mitt fall.

En sista grej är mina leder! Jag har haft rätt ont i lederna efter graviditeten, framför allt i armbågarna och handlederna nattetid. Jag har det fortfarande, men det har blivit bättre! Förut när jag vaknade på nätterna och hade sovit med böjda armar kunde jag knappt sträcka ut dem p.g.a. att det gjorde så ont, men nu har jag inte alls lika ont. Ledproblem är något vi har i släkten och min pappa upplevde samma sak när han började med MSM i höstas. Så coolt om det kan hjälpa!

Det var det hela tror jag! Är ni fler som fått positiva effekter av att äta MSM får ni gärna dela med er i en kommentar här nedan! 

Jag äter Helhetshälsas msm <- (klicka för att köpa) eftersom jag anser att det är bästa märket när det kommer till tillskott.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ptbyemma

      Ja jag har IBS, gjorde FODMAP-behandlingen för tre år sedan och är jättenöjd, det hjälpte mig mycket och är något jag rekommenderar till alla med bis 🙂

stats