emmabarremyr

Emma Barremyr

Till alla er som lider av en ätstörning

Det är midsommar idag! När det blir högtider tänker jag alltid lite extra på tiden när jag kämpade med ätstörningar. Det blev alltid lite jobbigare dessa stunder eftersom det vaknades mat och förlorad kontroll. Jag kan minnas ångesten och sorgen över att inte vara fri som alla andra. Jag minns alla miljoner tårar som föll och hur jag trodde att det var såhär livet skulle se ut för mig.

Även om jag minns allt det där så tydligt så känns det ändå så otroligt långt borta idag. Jag har länge varit fri i mitt ätande nu och det var länge sen jag upplevde ångest i samband med mat. Det var några fruktansvärda år när jag kämpade mot mig själv och många gånger kände att jag inte längre ville leva.

Men vet ni? Det går att bli frisk. Jag blev frisk! Idag mår jag bra. Jag har ett barn. En familj! Min kropp klarade av en graviditet och förlossning. Nu har den klarat 14 månader som mamma och jag känner mig snyggare och tryggare än någonsin i mig själv.

Vill skicka en tanke till alla er där ute som kämpar idag, och som upplever det lite extra jobbigt nu i samband med midsommar. Jag vill tala om för er att jag vet hur det är! Ni är inte ensamma. Jag vill påminna er om att vara snälla mot er själva, att ni kan äta från midsommarbuffén utan att det händer något farligt. Lyssna inte på den elaka rösten inom er, för den har fel. Njut av en skål med jordgubbar och vispad grädde och försök att lägga fokus på det positiv i livet. Jag vet hur jävla svårt det är, men jag vet också att det går om man vill.

Det var bara det. Var rädda om er!

Kram och glad midsommar från oss ♥

Foto: Caroline Dahlén

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Tack för att du inger hopp! Varit sjuk i ätstörningar i 18 år och missat ALLT i livet pga den. Gått i massa behandlingar men aldrig blivit frisk. Är 32 nu och drömmer om barn och familj. Känns hopplöst många gånger. Kram

stats