Emma Barremyr

23 bilder från midsommarveckan

Hej kompisar! Hur är det med er? Med mig går det sakta framåt, men den här luftrörskatarren är sjukt seg och nu är det ju i princip två veckor sedan jag blev sjuk. Jag har fortfarande ont i halsen, är snorig och slemmig, får sjuka hostattacker och känner mig enormt trött. Jag försöker vila så gott det går, men det är så svårt med en liten aktiv ettåring i livet. Tiden för vila är liksom inte densamma som förut, och jag gissar att det är därför det går så segt att bli frisk.

Mamma tog ju Elsa alla nätter utom sista när vi var i sommarstugan och sedan jag fick hostmedicinen i onsdags har jag ändå fått sova helt okej igen. Så skönt! Vi kom hem från sommarstugan igår och inatt har jag legat i eget rum och sovit som en stock hela natten så idag tycker jag ändå att jag känner mig lite piggare än igår. Elsa drog dessutom till med sovmorgon till 07.30 idag så det var ingen unge som var uppe och härjade och väckte mig, utan jag fick sova ut. Den känslan! Igår vaknade ungen 04 och jag förstår inte riktigt hur det kan variera så mycket, hehe. Gör era barn också så eller vaknar de samma tid varje morgon?

Trots att jag varit sjuk har det varit en helt fantastisk vecka i stugan. Vi har myst så himla mycket och det har varit så roligt att hänga med mamma, syrran och barnen. Vi har suttit framför brasan och läst sagor, plockat massa blommor till midsommarstången, haft grillkalas, målat, fikat, ätit pannkakor, busat, lekt och tagit det lugnt. För att inte tala om alla upptäcktsfärder vi varit ute på. Det är så härligt att släppa barnen fria och låta dem gå precis dom de vill medan man själv bara följer efter utan någon tidspress eller något att förhålla sig till, bara här och nu existerar. Älskar den känslan så himla mycket!

Midsommarafton blev inte riktigt som jag tänkt mig eftersom jag inte alls mådde bra. Jag vaknade upp och kände mig sämre än på hela veckan så förmodligen ansträngde jag mig lite för mycket under torsdagen när jag kände mig piggare igen. Så svår balansgång det där! Efter en lång och seg frukost gick jag därför och la mig igen med Elsa och sov i två timmar. När vi vaknade upp var det dags för lunch och sen följde dans runt midsommarstången, femkamp och sedan middag med halva släkten i lusthuset vid ”Mellabastuga”. Otroligt mysigt!

När det blev läggdags för Elsa var jag helt slut, så jag bestämde mig för att gå och lägga mig då jag också. Så rolig var min midsommaraftonskväll, hehe.

Jaja, nu ska jag sluta babbla och bjuda på några bilder från midsommarveckan i stugan!

Hand i hand på upptäcksfärd. Älskade små flickor!

Äggmackefrukost såklart!

Här dukade vi upp för grillmys en kväll. Mammas moster och hennes ena dotter med barn kom över till oss och det blev precis sådär härligt livat och stökigt som det ska vara med 6 vuxna och 4 barn vid bordet.

Tror vi grillade ”fläskytterfilé” (jag är sämst på kött) som vi åt med klyftpotatis och fetaostsås. Mamma tog fetaostsåsen till nya höjder och blandade i soltorkade tomater i olja också. Gudomligt gott!

En middagsselfie från mig och Elsa!

En rätt drömmig sommarmiddagsbild ändå!

Kvällarna spenderades såhär! Kortspel, snacks och tända ljus. Bästa sommarstugemyset ju!

Syrran bjöd på pannkakslunch. Både jag och Elsa tycker att hon gör de godaste pannkakorna som finns! Till mig gjorde hon på bovete, mums!

Vädret var precis som det ska vara under midsommarveckan. Det kom en hel del skurar, men det ger rätt vackra vyer från berget!

Ute och plockar blommor till midsommarstången!

Alltså shit vad roligt och mysigt det är att ha barn och få göra såna här saker igen. Får så mycket barndomsminnen ♥

Så tacksam över livet med henne ♥

Från vår lilla lur tillsammans på midsommarafton!

Efter vilan var vi såhär pigga och glada och försökte oss därför på en midsommarbild!

Gladfis ♥

Men när vi skulle ta med kransen var det andra miner. Taskig mamma som höll i handen så hon inte fick tag i kransen… hehe. Lyckad bild ändå…. hehe.

”Varför gör du såhär mot mig mamma-blicken”

Elsa provdansar lite runt stången!

Och så blev det äntligen dags för dans! Jag orkade inte ens vara med på hälften, men stod vid sidan och njöt av glada miner och skönsång.

Sen hade vi femkamp, men den missade jag tydligen att ta kort på. Nästa bild och tydligen den sista från midsommar var den här på middagstallriken. Jag var fortfarande mätt från lunchen så blev bara en rejäl glutenfri baguette (som mamma bakat) med massa ost, lax, mammas köttbullar och sallad till middag. Väldigt fräscht och gott!

Som jag nämnde tidigare så vaknade lilla fröken redan vid 04 på midsommardagen. Vi lyckades få henne att somna om en liten stund, men halv sex var det tydligen morgon på riktigt och det var bara att masa sig upp. Det slutade med en övertrött unge som sedan somnade och sov stenhårt i bilen hela vägen hem från stugan.

Hemma med ny energi! Vi firade dagen med jordgubbar och grädde till mellis. En favorit om du frågar Elsa!

Till middag dukade vi upp tacos på uteplatsen. Äntligen är det så varmt att det går att sitta ute och äta igen. Som jag saknat det sedan det blev kyligt ute. Här vill jag helst spendera hela sommaren ju!

Så, det var det hela. Är ledsen för lite halvkassa bilder, men blir att jag mest fotar med min iphone nu eftersom jag inte orkar dra med mig systemkameran överallt. Tycker ni det är tråkigt? Eller är det bättre med bilder än inga alls? Ni får gärna berätta vad ni tycker så att jag vet. 

Hoppas att ni haft en jättefin midsommarhelg! Här ska vi packa ihop oss och åka till Pelles sommarstuga och fira med hans familj i eftermiddag.

Ha en härlig söndag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Jag tycker det är jätteroligt att få följa dina dagar och få se bilder! De är både mysiga och inspirerande 🙂 iPhone-bilder funkar toppen! kram kram

  2. Sofia

    Bilderna på er och vad ni gör är väldigt välkomna, en riktig humörhöjare! Så roligt för oss att du delar med dig av ert liv och vardag <3

stats