emmabarremyr

Emma Barremyr

Fyra övningar för din core

All din styrka börjar på insidan. Din core, alltså de djupa mag- och ryggmusklerna är kärnan i dig och viktiga muskler som behöver omtanke och kärlek ofta. Det finns flera anledningar till det!

Med en stark core kan du undvika ryggproblem och du får en bättre hållning. Många som har ont i ryggen har en för svag core, så genom att börja stärka upp dessa muskler kan ryggontet minskas eller helt försvinna. Likaså kan hållningen förbättras avsevärt genom coreträning.

Och det kanske viktigaste av allt – med en stark core undviker du skador lättare. Coren hjälper nämligen till att kontrollera kroppen. Har du bra kontroll och en stark kärna löper du helt enkelt inte lika stor risk att bli skadad – både i träningen och livet i allmänhet.

Här är fyra härliga övningar som stärker upp din core. Ge din kropp lite kärlek idag vetja!

Ländryggspress med tådutt

Ligg på rygg med 90° i höfter och knän och armarna placerade längs med sidan av kroppen. Sänk långsamt ned vartannat ben så tårna nuddar i golvet. Dra in naveln, aktivera bäckenbotten och pressa ner ländryggen i golvet under hela övningen = superviktigt!

Knästående knälyft

Stå på alla fyra. Aktivera bålen genom att dra in naveln mot ryggraden och lyft sedan upp knäna ett par cm ovanför golvet. Håll x antal sekunder och sänk ner tillbaka. Upprepa tills du inte orkar mer.

Benlyft

Ligg på rygg med 90° grader i höften och benen sträcka upp i luften. Armarna är placerade längs med sidan av kroppen. Pressa ner ländryggen i golvet och håll benen så raka som möjligt under hela övningen. Sänk sedan långsamt ner ena benet tills de nästan träffar golvet och lyft sedan upp igen. Repetera med andra benet och jobba sedan vartannat ben tills du inte orkar mer.

För en jobbigare variant: jobba med båda benen samtidigt.

Magliggande benlyft

Ligg på mage med båda knäna böjda i ungefär 90 graders vinkel och armarna sträckta ovanför huvidet. Spänn rumpan, och lyft knäna 5-10 cm över golvet. Låt rörelsen utgå från höften.

Bilder från Veckorevyn nr 6, 2016
Foto: Jakob Dahlström 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pia

    De övningarna är ju toppen att göra på jobbet, när man inte hunnit träna innan man börjat👍😊

stats