Emma Barremyr

Mysighetsfaktor hög

Det är söndag, klockan är snart halv fyra och jag ligger fortfarande i sängen. Jag hade egentligen planerat in att skriva ett inlägg med ”Veckans middagsmeny” idag, men vi har varken planerat eller handlat för middagarna veckan som kommer, så det inlägget blir inte av.

Jag började känna mig hängig redan igår och idag vaknade jag med halsont. Det verkar vara en rejäl omgång som tagit Elsa i och med den höga febern hon hade i ett par dygn, och eftersom vi sovit så himla dåligt de senaste nätterna är det kanske inte så konstigt om kroppen inte orkar stå emot detta…

Fy sjutton så sjukt trött jag är på sjukdomar och alla sömnlösa nätter det för med sig. För ja – Elsa sover katastrofalt dåligt när hon är sjuk och hon har ju varit sjuk så himla mycket. Över lag så har hon haft en väldigt dålig period med sömnen de senaste veckorna. Hon verkar drömma mycket mardrömmar, gråter i sömnen, vill ligga nära och är som en torktumlare i sängen (aldrig still), och när hon blev sjuk blev det inte bättre precis.

Jag försöker trösta mig med att det här bara är tillfälligt och att det snart kommer att komma en bättre period med sömn, för så är det ju. Men det är svårt att tänka så när man är mitt uppe i det jobbiga. Det känns som att jag aldrig kommer att få sova igen och att det är såhär det kommer vara för alltid. Gaaah! Tröttheten och känslorna som kommer med den tar liksom över mig. Jag känner mig ledsen och blir lätt ångestfylld av de känslorna…

Inatt tog Pelle Elsa hela natten och jag fick sova för mig själv i eget rum. Jag sov 10 timmar i sträck och vaknade med en mycket lugnare känsla i kroppen, dessutom blev jag väldigt glad över att höra att de också haft en bra natt. Alla små framsteg är så värdefulla!

Trots en bra natt kändes vi allihopa lite hängiga i morse, så efter frukosten gick vi upp till sängen igen och la oss tillsammans. Vi satte på en film på ipaden som vi slötittade på ett tag, sen fick Elsa välling vid 9-tiden och somnade mellan oss. Hon sov ända fram till 12.00, så vi fick en lång vila, och efter det har jag faktiskt känt mig lite piggare.

Elsa är med Pelle idag, jag vilar fortfarande i sängen och kommer göra så resten av dagen. Jag tror verkligen att vila kan råda bot på det jag har i kroppen nu. Det är segt att ligga still, men samtidigt så skönt att släppa alla måsten och bara vara här och nu. Den här dagen kommer inte att gå till världshistorien precis, men ändå, så sjukt mysigt det var att mörklägga sovrummet och krypa ner tillsammans och bara gosa halva dagen, trots det fina vädret!

En skärmdump från min Instastory tidigare idag. Mysighetsfaktorn i att ligga bredvid denna gosunge hela förmiddagen = HÖG ♥

Hoppas att ni är friska och mår bättre än vad vi gör!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats