Emma Barremyr

När alla planer måste ställas in

Jag kan knappt tro att jag skriver det här, men Elsa är sjuk IGEN, och den här gången är hon riktigt dålig. Den här våren har verkligen inte varit på hennes sida, hon har varit förkyld 5 gånger, haft influensa 1 gång och magsjuka 1 gång, och då har hon inte ens börjat på förskolan än. Men vi träffar ju förskolebarn, och det är förmodligen därifrån det kommer.

Det började med en lätt hosta under onsdagen och feber som snabbt steg upp över 39 grader på kvällen. Igår var hon så slö och inte alls lik sig själv. Min älskade lilla busunge som aldrig sitter stil i vanliga fall låg helt stilla på mig hela dagen. Så jobbigt att se henne så! Vi spenderade i stort sett hela dagen inomhus och jag varierade mellan att ligga i soffan och ha henne på bröstet och att gå runt med henne i selen.

Vi tankade så mycket närhet och jag fick flashbacks till för ett år sedan när dagarna alltid såg ut så. Som bebis ville hon ju ha så mycket närhet och jag bar då runt på henne i sjalen hela dagarna. Nu är hon ju lite större och väger lite mer, men mysighetsfaktorn är ju desamma, om inte ännu mysigare eftersom det händer så sällan.

Svärmor skulle egentligen varit här och varit barnvakt igår. Jag hade tänkt passa på att storstäda huset, baka, träna en sväng och jobba ikapp ett par sista grejer inför helgen, men eftersom Elsa blev sjuk (och väldigt mammig) fick vi ställa in det och alla mina planer också såklart.

Jag funderade mycket på min reaktion kring det hela, för att behöva ställa in planerna kan annars stressa mig, men det gjorde inte det. På något vis kände jag bara lugn över att få vila och vara nära Elsa hela dagen. Hon är ju den viktigaste för mig och jag vill så gärna ta vara på myset såna här tillfälligheter ger. Helst av allt vill jag ju bara att hon ska vara frisk och sitt vanliga pigga jag, men om jag ska försöka se positivt på situationen och acceptera nuläget så är det bästa jag kan göra att bara vara här och nu med min dotter. Och det var exakt vad jag gjorde igår!

Sen fick jag ändå lite gjort då jag bakade bröd, tvättade, plockade med grejer och planterade om tomatplantorna när Elsa satt i selen. Det blev selen igår eftersom jag har insett att jag måste köpa en ny sjal. Känner att jag behöver en vävd sjal som är starkare för att det ska bli bekvämt nu när Elsa börjar bli lite tyngre!

Jaja, idag är hon iallafall lite piggare men har fortfarande feber. Natten var katastrof eftersom hon ville sova på mig och var varm som ett element. Hon har drömt mycket och sovit så oroligt och när Pelle bytte av mig vid 02.30 hade jag knappt hunnit somna eftersom jag aldrig fick chansen. Fick iallafall sova mellan 02.30-07 idag så några timmar fick jag ju ihop, men inte tillräckligt såklart! Är såååå trött idag och ser verkligen fram emot helg!

Nu ska jag åka och köpa fredagsgodis på hemmakväll. Både jag och Pelle behöver det idag, hehe!

Hur mår ni?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sally

    Om det hjälper så var jag jätteofta sjuk när jag va liten, men det byggde upp mitt immunförsvar o jag är knappt sjuk numera. Åtminstone var det det läkarna tröstade mina föräldrar mig med! ❤️ Kram till dig o Elsa

  2. Veronica

    Nästan 2v förkylning och så en magsjuka på det! Inte klokt, inte säsong för sånt! Snabbt avklarat dock och lätt ändå 🙂 Krya på er! Avskyr feber på de små 🙁

stats