Emma Barremyr

En vanlig dag med Elsa 14 månader

Nu är det nästan exakt ett år sedan jag skrev första inlägget om hur en vanlig dag med Elsa såg ut. Då var hon bara två månader vår lilla plutta och jag har nästan glömt bort hur otroligt mycket hon sov. Och att hon sov ända till 9.00 på morgonen? Har det ens hänt? Haha.

Dagarna med en liten bebis var så lugna och sköna. Nu är det andra bullar kan jag lova! Såhär ett år senare med en vilding till unge går dagarna i ett från morgon till kväll. Dagarna är fyllda med så mycket bus och kärlek som jag aldrig skulle vilja vara utan!

Elsa är numera morgonpigg och vaknar för det mesta runt 6.00. Vi brukar alltid dra oss en stund, ligga och gosa i sängen någon halvtimme innan vi går upp. Jag är ofta trött så jag behöver vakna till lite, medan Elsa är pigg, sitter och pillar i mitt ansikte, pussar på mig, pratar och leker med sina nappar bredvid mig i sängen. Hehe, det är faktiskt mysigare än vad det låter!

När vi kommit upp brukar jag sätta på ”Daniel tiger” eller filmen ”Katten Gustav” på tv:n. Hon älskar ju katter så den filmen är en klar favorit och håller henne sysselsatt under tiden som jag fixar frukost.

Sen äter vi frukost och de senaste dagarna har vi njutit av frukost på uteplatsen i morgonsolen. Hur underbart?! Elsa äter havregrynsgröt och jag mina äggmackor och kaffe! Såklart! Det är ingen morgon utan mina äggmackor länge.

Efter frukosten går vi på toa. Elsa sitter på pottan och jag på toaletten. På toa är jag aldrig ensam nu för tiden och när vi sitter där brukar vi bläddra i pekböcker och sånt skoj. Sen tvättar vi oss, sätter på kläder, jag brukar sminka mig och fixa håret och sen är vi redo för dagen!

När vi är klara, alltså när vi gjort oss iordning och fått undan frukostdisken brukar klockan vara runt 8.30 och då brukar vi försöka hitta på något. Antingen så åker vi iväg eller så går vi ut och leker ett par timmar här hemma. Elsa tycker om att vara ute så vi hänger ofta i sandlådan, går runt i trädgården och upptäcker, gungar eller leker med någon kompis.

Vid 10.00 käkar vi mellis och sen brukar Elsa sova. Oftast så sover hon mellan 1,5-2 timmar och det är den enda ”egna” tiden jag har på dagen. Den brukar jag variera mellan att lägga på promenad, jobb eller fix här hemma. Ibland timar jag det med att umgås med en vän, det är lite olika beroende på vad jag känner för.

När Elsa vaknar äter vi lunch. Ibland äter vi ute, ibland hos någon kompis, men oftast äter vi hemma eftersom det är smidigast så. Det är fortfarande mycket kladd och klet och därför är det skönt att vara hemma så jag kan kasta in ungen i duschen efteråt om det behövs, hehe…

Bilder från en lunchdejt hos Beatrice förra veckan!

Efter lunchrutinen brukar klockan vara runt 13.30. Har vi inte varit iväg något under dagen brukar vi åka iväg efter lunch. Ibland åker vi och leker hos en kompis, hänger i stan, handlar, tittar på djuren i Mariebergsskogen, är på rytmik o.s.v.

Pelle brukar komma hem runt 16.00 och då brukar jag antingen sätta mig med jobb eller ta en timme till träning innan jag börjar med middagen. Eftersom Pelle är ifrån Elsa under hela dagarna blir det att jag tar hand om middagslagningen medan han får spendera tid med Elsa. Vi äter middag runt 18.00 och efter det brukar Elsa bada och sen är det läggdags för henne vid 19.00, så vi brukar inte hinna med så mycket mer än så.

När Elsa somnat har vi ett par timmar egentid i soffan som vi också brukar variera mellan att se någon serie eller jobba (Pelle styr en del över sin arbetstid och är hemma tidigare många dagar, vilket innebär att han kan ta igen lite jobb kvällstid om han behöver). Ibland väntar vi med att äta tills Elsa somnar och dukar då upp något mys framför tv:n. Vid 21.30 kryper vi i säng och så rullar livet på just nu. Jag försöker prioritera att sova innan 22.00 för då vet jag att jag iallafall får sova åtta timmar för det mesta!

Sconesmys är inget ovanligt på kvällarna hos oss, hehe!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats