Emma Barremyr

Till dig som vill börja springa och njuta av det

Att träna ska aldrig handla om att plåga sig. Det ska ge välmående och energi och därför är det så viktigt att vi tränar det vi tycker är roligt och att vi lär oss njuta av träningen vi gör!

Många vill kunna springa och lära sig att tycka om det, och det förstår jag verkligen! Löpning är ju en fantastisk träningsform på så många vis – enkelt att utföra, billigt, ger oss möjlighet att vistas utomhus, vara nära naturen och ger så mycket positivt för både kropp och själ.

Så hur gör vi för att njuta av löpningen? 

Jag tänker att mycket handlar om inställning och tankar. Ingenting som vi tänker tråkiga och dåliga tankar om kommer någonsin bli roligt. Löpningen kommer heller aldrig bli njutningsfull om vi alltid tänker på hur jobbigt det är.

Ändrar vi inställning och istället tänker positiva tankar, intalar oss att vi är starka, peppade och tycker att det är roligt att springa – då kommer det också bli roligt.

Sen tror jag att en annan viktig sak är att inte köra skiten ur sig varje gång. Många som hatar löpning gör det för att det är ”sååå jobbigt”. Och det är klart att det blir jobbigt om vi tar ut oss till max varje träningspass. Men det finns det ingen mening med att göra.

Testa att plocka bort pulsklockan och skit i tid och hastighet, sänk tempot tills det känns behagligt, försök att njuta av omgivningen, känn tacksamhet till kroppen och bara var i stunden och löpningen. Mindful running 

Att ta till mindfulness i löpningen är ett bra sätt att stressa ner på. Löpningen blir så mycket skönare och lättare! Vara här och nu. En vacker natur, fåglar som kvittrar, blå himmel, soluppgång, dagg i gräset, andetag, fotsteg på en stig, regndroppar i ansiktet, grönska, puls, men ändå stillhet och ro.

Sen är det också så att alla inte gillar att springa. Har du försökt gång på gång, men aldrig hittat den där känslan, så är kanske inte löpningen något för dig. Då finns det säkert något annat du tycker är roligt och då är det just DET du ska göra. Stirra dig inte blind på att löpning är det du ”måste” träna bara för att andra gör det!

Ge din kropp rörelse som både kroppen och knoppen mår bra av, det håller bäst i längden!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Ett inlägg som kunde varit skrivet direkt till mig men som många andra såklart också känner igen sig i. ? Tack för att du har så sunda & kloka värderingar! Kram/Lina

  2. Tobbe

    Jag tycker det går i vågor/perioder. Ibland blir jag sjukt sugen på att ut och springa en runda. Och tycker det är jättehärligt att vara ute. Framför allt gillar jag dofterna av skogen. Men även den friska luften och de vackra omgivningarna. Ibland är det helt underbart att springa i mörkret med bara min pannlampa och få vara själv i sin egen ljusbubbla och bara tänka. Jag kan tycka det är jättehärligt att springa flera dagar i veckan flera veckor i sträck. Men sen tröttnar jag och springer inte på några månader. Sen kommer suget tillbaks. Och så varierar det. Ibland tycker jag det är jättehärligt att springa i en vecka, sen finns inte sugen längre. Ibland håller det i sig i flera månader. Samma sak med uppehållen. Ibland är de en vecka, ibland flera månader.

    Så jag kan inte säga att jag är en sådan som älskar att springa, inte alltid. Men jag är inte heller en sådan som hatar att springa, inte alltid.

    Men en sak som jag alltid älskar – det är känslan efter ett löppass. Den är alltid underbar!

stats