Emma Barremyr

Frasiga mandelscones

Scones! Så gott och njutbart ♥ Att jag älskar scones är väl inget nyhet direkt. Men alltså helt ärligt, finns det något godare än ett rykande färskt, varmt och nybakat bröd? Tveksamt.

Jag är sedan länge insnöad på mina havrescones (>recept<), men kände för att testa en ny variant en dag när jag och mamma bestämde oss för att göra scones till lunch. Mandelscones var det första jag tänkte på och så blev det!

Och mandelsconesen alltså! De blev så frasiga och goda!

Har gjort dem flera gånger sedan dess och njuter som vanligt brödbitarna tillsammans med en god ost och marmelad. Ja dessa scones är en lyx jag mer än gärna unnar mig ofta.

Tips till helgen –> baka dessa scones, koka kaffe eller te, skär upp frukt, duka upp med ost och marmelad, bädda ner dig i soffan och njut av livets goda en stund. Till frukost, lunch, middag eller mellanmål – du bestämmer!

Frasiga mandelscones

Ingredienser

2 scones

3 dl mandelmjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
25 g smör
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Nyp ihop med smöret (arbeta med händerna) och rör sist i mjölken. Blanda tills du har en kladdig smet. Låt stå några minuter och forma sedan 2 bollar med fuktade händer som du plattar till. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna innan servering. 

Njut tillsammans med en riktigt god ost och marmelad!

 

Ta hand om dig och ge dig själv det du behöver idag ♥

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Blir alltid så förvirrad när du skriver scones-recept haha, och skriver ”2 scones” eller liknande. För liksom, är det två stora som man ska dela på 4 = fyra portioner? Eller är det 2 stycken som i ”en var” till två personer? Eller vad betyder två stycken?! Haha 😀

    kram!

    1. ptbyemma

      Oj förlåt! I det här fallet var det 2 scones som i en var till två personer 🙂 Hihi! Ska bli bättre på det framöver! Kram

stats