Emma Barremyr

Tankar från nu

Hallå! Jag kikar in för att säga hej till er såhär på kvällskvisten. Har ni haft en fin helg? Jag kan sakna tiden för såna här spontana inlägg från vardagen. Dagarna går verkligen i ett just nu. Den lilla stunden jag har är när Elsa sover på dagen, men då har jag så mycket annat att prioritera och sen när kvällen kommer är jag ofta så trött att jag inte riktigt orkar skriva, trots att det ändå känns som jag har mycket att dela med mig av.

Energin och orken finns helt enkelt inte alltid där. Jag behöver också vila, och därför prioriterar jag för det mesta att ta det lugnt om kvällarna. Även om jag faktiskt jobbar ett par kvällar varje vecka så försöker jag att hinna med det mesta jobbet de dagar mamma hjälper mig med Elsa, så att jag får tid för vila och återhämtning övrig tid. Och tid med Pelle såklart! Våran tid bara vi två är också så viktig 

Den här helgen har vi haft ettårskalas för Elsa. Det blev inte riktigt enligt planerna då vi fick ställa in i lördags pga sjukdom och barnafödande i Pelles familj. Tråkigt, men så roligt att Elsas tredje kusin äntligen är här!

Istället påtade vi trädgården igår, som jag längtat! Vi hann med en sväng till Plantagen för inköp av blommor. Pelle rensade odlingslådorna och flyttade fram utemöblerna. Jag klippte hallonhäcken och planterade blommorna. Och när kvällen kom pysslade jag lite med att så gurka, tomat och paprika. Jag har odlat gurka tidigare, men aldrig tomat och paprika så det ska bli spännande att se om det blir något av det framöver!

Elsas kalas var det ja… Idag kom min familj hit och jag fick äntligen duka upp allt gott jag och Elsa förberett under veckan! Rawfoodsemlor (i minivariant), hasselnötsbollar, blåbärspaj, fruktspett, hallonsmoothies, bananchips och torkad mango. Allt fritt från raffinerat vitt socker! Kommer ett specifikt inlägg med alla recept senare i veckan som jag hoppas ska ge lite inspiration till ett hälsosammare barnkalas. Eller barnkalas, det funkar ju lika bra till ett vuxenkalas såklart!

Det blev ett fint kalas och Elsa var så glad över all uppmärksamhet och att få leka med sin kusin Alicia. De är redan så fina vänner och leker med varandra och mitt hjärta smälter när jag ser dem tillsammans, älskade små barn 

Kalasfin Elsa! Och det var papsen som fixade den fina frisyren idag 

Det var lite tankar från nu. Pelle har precis lagt Elsa så nu ska vi breda ut oss i soffan och se på senaste avsnittet av Gråzon! Tips på serie om ni vill ha något spännande att titta på!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats