Emma Barremyr

Lakritsdadlar

God morgon! Ni kanske inte riktigt känner igen er här! Jag är kvar hos Veckorevyn, men själva bloggen har flyttats över till en ny plattform och har därför fått ett nytt utseende. Hoppas ni gillar!

Det är lite strul med gamla inlägg, bilder och så, men jag hoppas vi får ordning på allt inom kort. Det kommer även en ny header! Är det något som inte funkar får ni gärna hojta till så ska jag meddela teknikerna!

Nu till dagens inlägg!

Dadlar är en klar favorit hos mig bland alla nyttiga godsaker! Jag använder dem i diverse bakverk, gör godis på dem eller äter dem precis som de är. Mums alltså!

Och på tal om dadlar så är det precis vad det här inlägget ska handla om. Ett tips med dadlar! Och det är inget mindre än ljuvliga lakritsdadlar. Ett superenkelt och gott påskgodis som ni kan göra nu i helgen med enbart tre ingredienser!

Jag har gjort dessa lakritsdadlar både till kvällsmys när suget kommit mitt i veckan, som lördagsgodis och som eftermiddagsfika i flera veckor i rad nu. Och jag får inte nog! Ni måste testa!

Lakritsdadlar

Ingredienser:

10 färska dadlar
1 msk kokosolja
1-2 msk lakritspulver

Lägg dadlarna i en burk med kokosolja. Sätt på lock och skaka. Häll i lakritspulver och skaka igen. Ställ in i kylen så att kokosolja får stelna en stund och sedan är de redo att avnjutas!

Passar bra som gå-bort-present också! Lägg dem i en fin burk och knyt ett band runt och vips har du en hemgjord present med kärlek <3

Trevlig helg finisar!

Kram/ Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
   1. Sofia

    Ok, tack, då ska jag införskaffa och prova! Har blivit helsåld på ugnsbakad gröten hör från din blogg ☺️??

    1. ptbyemma

     Hoppas du gillar dem! Och så rolgit att höra att du gillar gröten, det är ju en favorit hos mig med 🙂

 1. Maria

  Tycker den är rörig. På tok för mycket reklam. Man missar lätt dina bilder och text när man skrollar förbi all reklam. Tyckte den förra var mycket trevligare. Mer fokus på det du skriver och dina bilder. Det är ju dina fina, mysiga bilder och din text man vill se och läsa inte en massa reklam och länkar till annat ointressant. Synd då din blogg är så bra! 🙂 kram

  1. ptbyemma

   Tack för feedback, jag förstår dig verkligen! Tyvärr är det ju reklamen som gör att jag kan fortsätta med det jag gör, så jag hoppas att du ändå kan förbise den och läsa det du gillar! Kram

   1. Maria

    Förstår om reklam på sätt och vis är viktig för att kunna driva bloggen. Jag kommer fortsätta läsa din blogg, då din text och dina bilder är så bra. Tycker bloggen är den bästa jag läst och den enda jag kontinuerligt läser. Den är uppfriskande positiv och ärlig vilket behövs då media i allmänhet mest inriktar sig på allt som är negativt och fel. Så jag hoppas du inte tog illa upp! Vill gärna du fortsätter, även om jag måste stå ut med reklamavbrott!

    1. ptbyemma

     Blir väldigt glad över att läsa det! Tack snälla du och tack för att du står ut med lite reklamavbrott <3

 2. Josefine

  Jag brukar göra något liknande av torkade kärnfria dadlar. Dela i bitar, lägg i burk och skaka ihop med kakao, kanel och vaniljpulver. Superenkelt och jättegott!

stats