emmabarremyr

Emma Barremyr

Min nya morgonrutin – mjölksyrade grönsaker

Sedan årsskiftet har jag en ny morgonrutin! Till frukosten äter jag numera varje morgon 2 matskedar mjölksyrade grönsaker. Jag har kört på syrade morötter från Tistelvind och förutom att det är supernyttigt så är det också väldigt gott. Jag älskar de där skedarna jag tuggar i mig varje morgon!

Varför är det bra att äta syrade grönsaker kanske ni undrar? Jo, det ökar näringsupptaget i tarmen, framför allt tas järn och zink tas upp lättare, det är bra för blodsockret och det innehåller också mängder med goda bakterier som är bra för tarmen. Immunförsvaret sitter framför allt i tarmen, och mår tarmen bra blir såklart immunförsvaret starkare!

För mig som har IBS har de syrade grönsakerna gjort stor skillnad för min maghälsa. Sedan jag började med den här morgonrutinen har magen varit lugnare på något sätt. Jag har kunnat gå på toaletten regelbundet och har inte alls varit lika svullen och gasig som jag kan vara annars. Jag har också lyckats hålla mig frisk under de här månaderna trots sjukdomar inom familjen, så det har även hittills (peppar peppar) hållit mig frisk!

Ett tips om i vill ge era kroppen en riktig boost – börja med mjölksyrade grönsaker!

Läs mer om morgonrutiner

> 3 sköna morgonrutiner

> Att skapa rutiner som egen företagare

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats