Emma Barremyr

Jag börjar i terapi igen

Att få barn innebär många upplevelser av nya känslor och intryck. Många gånger starkare känslor än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig att jag skulle känna.

Det är häftigt att få uppleva, men för mig som är högkänslig, som tar in och bearbetar känslor på ett djupare plan än många andra, innebär det att jag kan bli trött och att det kan kännas rörigt inombords. Många känslor på en gång blir lite som att blanda ihop ett helt gäng med färger – det blir svårt att se vad det är för färger i blandningen, precis som det kan vara svårt att känna exakt vad det är för känslor jag känner.

Jag behöver tid till att bearbeta och reflektera över mina känslor, men har nog varit ganska dålig på att ge mig tiden för det sedan Elsa föddes. Jag har därför bestämt mig för att börja i terapi igen, för att få prata och bearbeta allt jag gått igenom. Missförstå mig inte nu, det har inte varit något ”jobbig traumatiskt” att få barn, men det är en stor omställning och något helt nytt i livet.

Dessutom återupplever jag många känslor från min egen barndom… tror jag?! Som sagt, jag upplever att det är lite svårt att veta exakt vad det är jag känner, och just därför har jag valt att ta kontakt med min terapeut igen.

Vi har första mötet i eftermiddag och jag känner mig så pepp på att äntligen få träffa henne igen. Och framför allt – ge mig själv den här värdefulla tiden med henne! Att jobba med sig själv är ett livslångt projekt och jag vet att jag mår mycket bättre när jag vågar ta tag i mig själv och min personliga utveckling.

Hoppas att ni har en fin onsdag 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. hanna

    ja, gud va bra!! alla mammor(o pappor) borde gå terapi!
    blev helt kaos bland mina färger då jag blev mamma också.
    lycka till med din terapi!

stats