Emma Barremyr

Träna med bebis – bröstpress

 

Jag har fler träna-med-bebis-övningar på lager så vi fortsätter med ett övningstips även den här veckan!

Idag tipsar jag om bröstpress!

Bröstpress tränar precis som det låter bröstet, men även triceps och de inre magmusklerna eftersom du behöver jobba med att hålla dem aktiverade under hela övningen och ta styrka från magen när du pressar upp din bebis.

Kom också ihåg att hålla knipet i bäckenbotten under hela övningen! Det är något av det viktigaste när du tränar efter en graviditet. Orkar du inte hålla knipet i en styrkeövning kör du för tungt. Sänk då kraven och fortsätt öva knip och aktiveringsövningar. Läs mer om det –> HÄR!

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhär: Ligg på rygg med barnet på bröstet. Håll om barnets kropp och lyft upp barnet från bröstet genom att sträcka ut armbågarna. Håll axlarna i samma position under hela utförandet och sänk långsamt ner tillbaka. 

 

Fler övningar du kan göra med din bebis

> Knäböj

> Diagonallyft

> Bebissvingar

> Utfall

> Sidoplanka

> Bäckenlyft

> Ländryggspress

> Sidoutfall med axellyft

> Armhävning med puss

> Rumpkick

> Tåhävningar

 

Ha kul och njut av rörelsen med din bebis ♥

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats