Emma Barremyr

Träna med bebis – armhävning med puss

Den här veckan lägger vi till armhävningar med puss till samlingen ”träna med bebis”.

Det var en övning Elsa älskade när hon var mindre! Hon älskar fortfarande pussar, men tycker inte att det är riktigt lika roligt att ligga under mig när jag gör armhävningar längre. Nej, nu för tiden kryper hon bara ifrån mig!

Förslagsvis så lägger du in övningen i en cirkel tillsammans med ett gäng andra övningar, så har du ett helt träningspass! Jobba t.ex. alla övningar i 30 sekunder och vila 15 sekunder i 3 varv. I min kategori ”mammaträning” kan ni se fler övningar samt läsa alla inlägg som är relaterade till träning efter en graviditet och livet med barn.

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhär: Stå på tå och händer med en rak linje i kroppen samtidigt som du har din bebis liggande under dig. Håll en neutral rygg spänn magen genom att dra in naveln mot ryggraden. Sänk kroppen genom att böja i armbågarna, pussa på din bebis och pressa dig sedan tillbaka till startpositionen.

För en lättare variant – gör övningen på knä!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats