Emma Barremyr

Så gör vi med föräldraledigheten

Hur länge ska du vara mammaledig? Har ni fått plats på någon förskola?

Jag fick frågorna ovan och har även fått många frågor på hur vi delar upp föräldraledigheten, så här kommer lite tankar kring det i ett inlägg!

Jag är och har varit den som till största del är hemma och är föräldraledig med Elsa. Jag vill vara hemma mycket, spendera min tid med Elsa och är så glad över att kunna jobba hemifrån som jag gör. Eftersom jag jobbar samtidigt tar jag ut väldigt få föräldradagar och Pelle har också varit en del föräldraledig trots allt. Elsa är nu 40 veckor, och Pelle har varit hemma 15 av dessa veckor + flera strödagar då det varit mycket långhelger osv, så det känns som om vi varit väldigt mycket lediga ihop tillsammans med Elsa, vilket vi är så glada för.

Kommande vår kommer dock inte innebära lika mycket ledighet tillsammans som vi haft, och det kommer främst vara jag som är hemma fram till sommaren. Sen är tanken att vi ska göra lika som vi gjorde förra sommaren, att Pelle kombinerar semester med föräldraledighet så att han är hemma i 9 veckor.

Vi har inte sökt någon förskoleplats till Elsa än då vi inte är helt säkra på när vi ska sätta in henne i förskola. Förmodligen så blir det till hösten, men inte på heltid. Jag kommer aldrig vilja jobba heltid igen och det är lite det som är grejen med att ha eget företag och att jag själv kan bestämma vad jag lägger min tid på och hur mycket jag jobbar. Jag vill kunna vara MAMMA nu när Elsa är liten och därför kommer jag att jobba mindre. Så till hösten kommer hon kanske få vara på förskola 3 förmiddagar i veckan, så att jag verkligen får tid att jobba i lugn och ro då, och tiden utöver det kan fokusera på att vara mamma ♥

Foto: Caroline Dahlén

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats