Emma Barremyr

Veckans måbra-utmaning – hur kan du ta hand om din kropp?

För att återknyta lite till förra veckans utmaning som handlade om att tacka din kropp så skulle jag vilja fortsätt med en utmaning riktat mot kroppen även den här veckan.

Fundera på vad du kan göra för att ta hand om din kropp på bästa sätt?

Sätt dig ner en stund och skriv en lista!!! Kanske får du ihop flera saker att jobba med, kanske kommer du bara på en enda sak. Det viktigaste är att du ger dig själv en stund med reflektion och tankar.

Tänk på vad DU vill och vad DU tycker om. Inte på vad andra säger eller hur samhällets normer ser ut. Du och din kropp ska vara i fokus – ni är ett team och kommer så vara i resten av livet! Därför är det otroligt viktigt att veta vad just din kropp mår bra av och hur du kan ta hand om den på bästa sätt!

 

Några saker som jag gör för att ta hand om min kropp:

> Andas medvetet! Något jag ofta påminner mig om, och jag gör gärna andningsövningar i samband med att jag går och läger mig på kvällarna. Det är så skönt avslut på dagen.

> Vistas utomhus varje dag och gör någon form av rörelse. Blir mest barnvagnspromenader blandat med någon löptur just nu.

> Äter så färgglatt som möjligt! Mycket färg på maten innebär mycket näring som ger kroppen det den behöver!

> Lägger mig tidigt! Som småbarnsförälder vet man ju aldrig hur natten blir, och eftersom sömnen är viktig för mig går jag ofta och lägger mig tidigt. Lägger jag mig i tid vet jag att jag iallafall får sova hyfsat eftersom Elsa för det mesta sover runt 12 timmar per natt.

> Duschar själv varje dag! Det är något heligt med att stå ensam i en varm dusch och bara njuta av stunden. Det ger fin vila här och nu.

Jag är hyfsat bra på att ta hand om kroppen nu för tiden, men behöver lägga till mer stretch när jag tänker efter. Prioriterar ofta bort det eftersom det känns tråkigt, men vet att jag mår bättre om jag sträcker ut kroppen då och då.

 

Så, skriv en lista du också ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja det har jag koll på, men vilka recept syftet du på då? Jag äter nästan aldrig linfrö 🙂 Du kanske blandar ihop det med chiafrö?

stats