Emma Barremyr

Söndagsmiddagen

Hej på er!

Hur mår ni? Jag mår bra, men är så fruktansvärt trött just nu att det känns som om ögonen ska grusa igen. Elsa har gått in i en ny utvecklingsfas, sover väldigt oroligt och vill helst bara sova på oss för tillfället. 2018 har minst sagt börjat med att sätta oss på prov! Det har varit sjukdomar, tänder och nu en ny utvecklingsfas som avlöst varandra och sömnen har därmed varit lite sisådär kan man säga..

Jag och Pelle kör varannan natt och natten till idag sov Elsa med mig så jag lyckades väl få ihop sisådär 3 timmar till sömnkontot. Jag önskade verkligen att jag kunde sova ikapp på dagen, men jag kan ju inte det, så idag har jag gått lite som en zombie här hemma och längtat efter kvällen, hehe.

Jag tog en promenad mitt på dagen och piggnade till lite ändå och sen kom mina svärföräldrar hit på fika för att fira mig i efterskott. Jag hade bakat rawfoodsemlor som blev väldigt uppskattade, och när svärfar gillar något som inte innehåller socker, då är det bra vill jag lova. Såklart ska jag dela receptet med er, men det kommer i ett annat inlägg!

Sen gick vi ut en sväng och lekte i snön hela familjen! Vi gjorde snöänglar, gungade och så sprang Pelle runt på gräsmattan med Elsa i pulkan som skrek av förtjusning innan vi gick in och käkade middag. Jag hade haft en älggryta puttrandes på spisen hela eftermiddagen som blev söndagsmiddag med potatis i ugn och en fräsch sallad!

Tack förresten för all positiv feedback på inlägget om barnmat, så himla roligt att ni är så många som vill ha mer tips! Elsa äter ju som sagt ofta det vi äter och idag fick även hon mumsa på älggryta. Hon fullkomligt ÄLSKAR den här älggrytan som jag gjort tre gånger sedan jul. Det är så himla smidigt med långkok!

> Receptet på älggrytan hittar ni här!

Jag kokade grytan helt enligt recept, men tog bara 1 msk fond. Sen saltade jag och hade i lingonsylt efter att jag tagit en portion till Elsa. Hon fick kokt potatis, gröna ärtor och finriven morot till grytan och mumsade i sig exakt allt!

Till efterrätt brukar Elsa alltid få en fruktklämmis och klämmisen ovan är hennes favorit – med päron, banan och kiwi!

 

Nu ska jag alldeles strax logga ut för dagen och gå och lägga mig! Var länge sedan jag längtade efter att få sova så mycket som jag gör nu 🙂

Kram på er / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats