Emma Barremyr

Min första dag alldeles för mig själv

Idag åkte Pelle och Elsa iväg på sitt första äventyr utan mig. Pappa och dotter tillsammans! Bara de orden får mig att vilja böla en sväng! Jag är så känslig just nu i och med sömnbristen samtidigt som jag tror att det är mycket hormoner som härjar i kroppen eftersom vi ammar såpass lite nu. Och när saker och ting sker för första gången får jag liksom en tom känsla inom mig. Tänk att Elsa är så stor nu att hon klarar sig utan mig en dag! Min lilla älskling!

Samtidigt som jag gråter inombords är det också en fantastisk frihetskänsla! Jag har aldrig känt mig låst, i behov av ”egentid” eller velat komma bort från Elsa. Hon är den jag vill lägga all min tid på tillsammans med Pelle. Att få vara med dem är det bästa jag vet! Men jag har ett eget företag vilket innebär att jag behöver jobba och lägga mycket tid på det. Ofta när vi är lediga ihop jag och Pelle och jag har chans att jobba vill jag hellre vara med dem. SÅ när vi är hemma alla tre får jag sällan något gjort eftersom jag prioriterar att vara med dem. Så vetskapen om att de kan åka iväg såhär nu gör att allt känns lite enklare för mig!

Medan Elsa och Pelle åkte upp till Pelles föräldrar över dagen så har jag tillbringat tiden här hemma alldeles för mig själv. Jag har jobbat och fått massor gjort utan att behöva stressa en enda gång! Jag har svarat ikapp på mailen, jobbat med ett nytt träningsupplägg till en PT-onlinekund, bokfört det sista för 2017, skrivit blogginlägg, gjort ingefärsshot, lagat lunch och fotat. Det var länge sen jag kände mig så effektiv och fick så mycket gjort på jobbfronten som idag!

Nu sitter jag här med en skön känsla och ett lugn i kroppen! Jag ska alldeles strax avsluta dagen med att njuta av en promenad i skogen innan mina älsklingar kommer hem igen! Jag har så mycket abstinens efter min dotter att det känns som om jag ska gå sönder, så det ska bli skönt med en nypa frisk luft för att rensa tankarna lite. Åh sen ska jag gosa ihjäl mig resten av kvällen, hihi!

Har myst på kontoret hela dagen! Det har varit så grått och trist ute att det aldrig blivit ljust så därför gjorde jag det extra mysigt med några tända ljus! Och till förmiddagsmellis blev det pepparkaksbollar och golden milk, som värmde gott i magen!

Sugna på recept?

> Här finns receptet på golden milk

> Och här finns receptet på pepparkaksbollarna

 

Kram / Emma

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats