Emma Barremyr

Hej från tröttare än tröttast

Precis som rubriken lyder är jag just nu tröttare än tröttast. Elsa har de senaste veckorna tagit ett nytt språng i utvecklingen och genomgår för tillfället utvecklingsfas 6. Till alla faser hör ju även en orosperiod och dessa perioder brukar vi märka av genom att hon behöver mycket närhet av oss och sover sämre på natten (vaknar för att hon vill ha närhet/ amma).

Den här orosperioden till fas 6 har hon varit i sedan en månad tillbaka nu, vilket innebär att vi sovit rätt kasst senaste tiden. Men förra veckan vände det och under julen hade vi otroligt bra nätter. Vi lyckades vänja av Elsa vid nattamningen och fick henne att sova flera hela nätter i rad. Den lyckan!

Men när vi kom hem från julfirandet blev hon sjuk och våra bra nätter försvann på ett ögonblick. Livet med barn – så fort man hittat nya rutiner så rubbas dem, om och om igen. Lilla gumman är slemmig i halsen och jättesnorig, och har inte sovit alls bra de senaste två nätterna. Hon brukar sällan vara ”vaken” på natten utan somna om bara vi ammar, men nu när hon haft så svårt att andas har hon vaknat flera gånger och inte kunnat somna om och däremellan sovit väldigt oroligt, flängt runt och låtit massor i sömnen.

Detta har i stort sett inneburit noll sömn för mig och Pelle. Vi har haft en varsin natt, men jag har ju ändå behövt vara uppe flera gånger båda nätterna för att amma, och sen har jag så svårt att somna om när jag vet hur jobbigt Elsa har det. Alla med barn förstår nog vad jag menar – det är svårt att tänka på sig själv när ens barn inte mår helt bra. Det liksom värker i kroppen av medlidande (och av trötthet, hehe) ♥

Så vi kämpar på och tar det rätt lugnt just nu. Det är tråkigt att det blev såhär mitt i ledigheten, men samtidigt bara att acceptera nuläget som det är och vara i stunden. Tur i oturen är väl ändå att vi är hemma båda två och kan hjälpas åt om dagarna också!

Lilla sjukling ♥

Hur mår ni? Kan ni inte skriva några rader och berätta om vad som händer i era liv just nu? Någon mer trött småbarnsförälder där ute? Är så roligt när ni delar med er! 

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Just nu är jag faktiskt iväg på mitt livs äventyr! Sedan 2 veckor tillbaka har jag bott i Sydney och ska stanna i Australien ett år. Jag är överlycklig, trött och ledsen om vartannat. Svårt med omställningen och att vara i nuet. Förstår inte riktigt att man är här.
  Kämpa på!❤️ Hälsningar från andra sidan jorden

  1. Emma

   Wow, det är okej att känna så, en stor omställning ju! Hoppas du snart landar i nuet och att du får en fantastisk resa! KRAM

 2. Anna

  Mamma till två pojkar. 2.5 år och 1 år. De sover vanligtvis bra men förkylningar stör nattsömnen och när de nu är friska så har minsta tagit morgon kl 05 senaste veckan. Stora killen sover inte längre på dagen så ingen vila på dagen får man heller. Så lite trött är jag…

 3. Josefine

  Är i utvecklingssteg 4 nu plus en hel del magproblem. Vi har fått läkartid i januari och det ska bli såå skönt inför matintroduktion och allt. Förhoppningsvis kollar de allergier och sånt då. Är så jobbigt nu för jag vågar knappt äta något alls för känns som hon reagerar på allt.

stats