Emma Barremyr

Träna med bebis – bebissvingar

Vi fortsätter med ytterligare en övning till min följetång ”träna med bebis som vikt”. Om ni missat tidigare övningar kan ni i min kategori ”mammaträning” se alla övningar samt läsa fler inlägg som är relaterade till träning efter en graviditet och livet med barn.

Nu kör vi veckans övning som är bebissvingar – roligt för bebis och så jobbigt för mamma (eller pappa)!!!

Elsa har älskat den här övningen länge, kiknar numera av skratt när vi kastar upp henne i luften och jag vet inte hur många av dessa kast vi gör varje dag. Det är många iallafall i världens bästa vardagsmotion måste jag säga!

Och tränar du hemma är den perfekt att lägga in i träningspasset! Gör den förslagsvis i en tabataintervall, eller som en av övningarna i en cirkel. Hela kroppen får jobba, du får både styrketräning och konditionsträning på köpet och träningsvärken övningen ger är så skön!

Foto: Caroline Dahlén

Gör såhärStå med axelbrett avstånd mellan fötterna och håll barnet framför dig. Böj dig ner till ca. 90° i knäna och pressa dig upp igen, lyft därefter barnet upp över huvudet och upprepa. Håll ryggen rak och se till att knäna och tårna pekar åt samma håll. Viktigt att du håller aktiveringen i bäckenbotten och att de inre magmusklerna är aktiverade under hela övningen.

 

Heja alla starka mammor och pappor som tränar med era bebisar!!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej Emma!
  Igår mådde jag bra, körde ganska tungt på gymmet (ben)
  Imorse när jag vaknade hade jag både träningsvärk och förkylningsvärk i hela kroppen.
  Är de så att immunförsvaret blir sänkt efter hård träning och att man lättare blir mottaglig för virus etc?
  Har hänt förut också. Men kanske bara ett tråkigt sammanträffande?

  Mvh Anna

  1. Emma

   Träning kan utlösa en infektion som ligger i kroppen så det kan vara så att det bara var dåligt sammanträffande! Hoppas du mår bättre nu 🙂

stats