Emma Barremyr

Min första ”utekväll” som mamma

Här kommer ett sent god morgon till er allihopa!

Igår var jag ute på min första ”utekväll” som mamma, vilket i det här fallet innebar en middag med ett gäng mammakompisar. Vi åt tapas på Pinchos, njöt av att få sitta och prata i lugn och ro, äta maten varm och allt det där som man sällan får göra numera när det är full fart på de små. Lyxigt var bara förnamnet!

Även om jag varit och tränat, handlat och lite sånt för mig själv tidigare så har jag aldrig varit iväg kvällstid från Elsa. Jag är alltid så trött på kvällarna och har inte känt något behov av att åka iväg och hitta på saker innan. Jag var inte speciellt sugen igår heller, men är så glad att jag valde att hänga med! Kvällen med vännerna gav mig så mycket ny och fin energi ♥

Även om det kändes jobbigt att lämna Elsa (som just nu är väääldigt mammig) gick det ändå bra. Elsa är ju van att Pelle lägger henne och sen hade jag pumpat ut bröstmjölk som hon fick i flaskan innan somnade. Hon fick sova i våran säng inatt igen och vet ni?! Hon åt första gången vid 02.00 inatt! Annars brukar hon ju alltid vakna och äta en eller två gånger på kvällen också.

Hon vaknade en gång igår när jag kom hem och var lite ledsen, men somnade om genom närheten av att jag la mig bredvid henne och gav henne nappen. Jag var helt övertygad om att hon skulle vakna inom kort igen och vilja ha bröstet, men vi ammade alltså inte förrän 02.00. Halleluja!!! Hon vaknade till vid 05.00 igen, fick bröstet och somnade därefter om och sov ända till 07.15. En sån bra natt har vi inte haft på evigheter. Plus sovmorgon! Och så kom Pelle och väckte mig med frukost på sängen innan han åkte till jobbet till råga på allt. Gulle ♥

Idag känner jag mig som en ny människa, och jag som nästan var sugen på att ställa in julfirandet för att jag sovit så dåligt och varit så trött några veckor nu känner ny energi och pepp på att åka iväg och fira jul hos mamma och pappa imorgon. Tänk vad lite sömn och vänners fin energi kan göra!

Pelle gör halvdag idag innan han kommer hem för 10 dagars ledighet ihop. Elsa sover ute i vagnen nu och jag försöker få undan lite jobb (har fixat en del tidsinställda inlägg till er) så att jag också kan njuta av att vara ledig och bara vara under julhelgen! Sån tid har jag inte mycket av kan jag lova, och det har varit lite tufft att vara både mamma, sambo, egen företagare, vän, syster och dotter på en och samma gång den senaste tiden. Men mer om det i ett annat inlägg!

Hoppas att ni mår bra och att ni ger er själva lite lugn mitt i julstressen!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats